Tip voor op de bank vanavond: Self made op Netflix

 

Grote kans, zo’n 90 procent denk ik, dat jij je avond ook op de bank doorbrengt.

 

Zo ziet mijn week er namelijk uit: overdag werken vanuit huis, ’s avonds de bank en Netflix. Heel veel anders is er niet te doen. Is even niet anders en laten we van de nood een deugd maken door heel Netflix uit te spelen. Ik ben goed op weg trouwens: want ik heb alle seizoenen van Grace and Frankie vorige week gebinged. Genoeg uurtjes voor de tv (en laptop) gehangen. Grace and Frankie is klaar en daarom ging ik op zoek naar een nieuwe aanwinst.

 

Ennnn, die is gevonden. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker heet-ie voluit. En die Madam C.J. Walker waar de serie op is geïnspireerd, dat was me een vrouw, zeg. Ze leefde van 1867 tot 1919 en ze haalde het Guinness Book of Records omdat ze de allereerste vrouw van kleur is die een selfmade millionaire werd. De miljoenen verdiende ze met haarproducten en cosmetica speciaal ontworpen voor vrouwen van kleur. Daarnaast was ze ook actief in de politiek en zette ze zich in voor vrouwenrechten.

 

De Netflix-serie bestaat uit vier afleveringen, die het verhaal vertelt hoe zij aan haar succes is gekomen in een Amerika waar veel haar werd misgund. Hoe anderen probeerden mee te liften op haar succes, haar succes probeerden af te pakken en er met haar ideeën vandoor wilden gaan. Het kwam Madam C.J. Walker niet bepaald aanwaaien. Toegegeven: het is íets minder luchtig dan bijvoorbeeld een Grace and Frankie, maar ik vond het echt een goede serie. Qua verslavingsgehalte geef ik hem zeker een 8. En na luchtig mag het ook wel weer wat steviger.

 

Octavia Spencer speelt Madam C.J. Walker. Zij won eerder een Oscar, een BAFTA én een Golden Globe voor haar rol in The Help uit 2011. Een ander bekend gezicht is Tiffany Haddish. Vier afleveringen dus, van elk ruim drie kwartier. Dusse, leg dat dekentje maar vast klaar op de bank.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer