‘Van pizza eten ga je harder werken’

 

Met dit artikel ga ik alle diehard pizzaliefhebbers (onder wie ikzelf) enorm blij maken, want wat kan ik toch dolgelukkig worden van deze Italiaanse uitvinding.

 

 

 

Het is met zekerheid het enige gerecht dat ik iedere dag zou kunnen eten, zonder erop uitgekeken te raken. Pizza stelt simpelweg nooit teleur.

 

Maar nu komt het mooie nieuws: naast het feit dat de smaak van pizza natuurlijk verrukkelijk is, ga je er ook nog eens harder door werken. Ja, dit lees je absoluut goed. Als we onderzoeker Dan Arierly moeten geloven is pizza namelijk hartstikke goed voor je productiviteit. Hoe hij achter deze fantastische ontdekking kwam? Arierly deed onderzoek naar het belonen van werknemers in een fabriek in Israël en verdeelde deze in twee groepen. De ene groep kreeg een compliment of zelfs salarisverhoging van dertig dollar en de andere groep werd beloond met een stuk pizza.

 

De uitkomst? De werknemers die pizza kregen waren een stuk productiever. De mensen die loonsverhoging kregen waren gek genoeg minder productief en hun prestaties waren de dag daarna zelfs slechter. Bizar toch? Zo zie je maar weer waar pizza allemaal wel niet goed voor is. Maar goed, eerlijk is eerlijk: hoe blij ik ook van pizza word, ik moet toch bekennen dat ik liever loonsverhoging ontvang dan een pizzapunt. Een wekelijks teamuitje naar de pizzeria lijkt me overigens een goed alternatief, zo krijg je de werknemers toch nog harder aan het werk door middel van die pizza. Briljant idee toch?

 

bron: AD

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com