Lekker eten en deze bijzondere locatie gaan uitstekend samen

 

Ik ben dol op lekker eten en paleizen. Dat dit uitstekend samen gaat bleek gisteren wel toen ik mocht aanschuiven op Paleis Soestdijk voor iets heel bijzonders.

 

 

 

Ik ken Soestdijk van de televisiebeelden uit mijn jeugd waar ik koningin Juliana op het bordes zag wuiven naar de zoveelste fanfare of korfbalvereniging die haar op haar verjaardag kwam feliciteren. Inmiddels is dit iets van lang vervlogen tijden maar het grote paleis en de tuinen zijn nog altijd even prachtig. Zo’n 100 vrijwilligers zijn iedere dag bezig om al dat moois te behouden voor de toekomst.

 

Het reizende restaurant De Maaltuin vond het een uitgelezen plek voor een unieke pop-up horecabeleving. En zij kunnen het weten want al sinds 2016 verzorgen zij heerlijke diners op buitengewone plekken zoals kastelen, musea of botanische tuinen. Zo streken ze al eens neer op het Muiderslot en in de botanische tuinen in Utrecht. Hun keuze voor paleis Soestdijk is dus zo gek nog niet.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Pop-up Restaurant De Maaltuin (@demaaltuin)

 

In mei en juni kun je hier op culinaire wijze kennismaken met de hedendaagse kunsttentoonstelling Voorlopers en de historische verhalen van de koninklijke tuinen. De Maaltuin zorgt dan met een speciaal ontworpen menu voor een heerlijk vijfgangendiner in de kassen op het landgoed. Deze lekkerbekken zorgen ook voor heerlijke wijnen, bieren en mocktails bij het menu en ieder bord is een feestje voor het oog en de smaakpapillen. Omdat de verschillende gangen op een bijzondere manier worden gepresenteerd leer je meer over de smaken op je bord en heb je ook meteen een leuk gesprek met de buren aan tafel. De sfeervolle livemuziek maakt het helemaal af.

 

 

Tot en met 12 juni is De Maaltuin dus te vinden op paleis Soestdijk en er zijn nog een paar tafeltjes vrij. Daarna gaan ze door naar Vliegbasis Soesterberg, het Rotterdamse Maritiem Museum en via de Trompenburg Tuinen weer terug naar het Muiderslot. Dus wil je eens lekker eten op een ongewone locatie boek dan voor een van deze fijne arrangementen en ik kan je vertellen dat je verzekerd bent van een topavond!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit