Onderzoek wijst uit: stellen die samen koken, blijven langer bij elkaar

 

Je bent natuurlijk dol op je partner. Jaja, heus wel.

 

 

 

Maar goed, in het dagelijks leven vol werk, boodschappen, kinderkots en deadlines wil die romantische liefde er nog wel eens bij inschieten.

 

Helemaal niet erg. Overkomt de besten. Maar je kunt wel iets doen om je relatie een kleine oppepper te geven en dat is: koken. Samen koken, welteverstaan. Volgens onderzoekers zegt 87 procent van de koppels dat samen koken ‘één van de belangrijkste dingen’ is die ze samen kunnen doen.

 

Kijk eens, schat
Waarom dat volgens experts zo belangrijk kan zijn in een relatie? Het vereist communicatie. Jij doet dit, ik doe dat. Jij haalt dit in huis, jij dat, oooh kijk, wat lekker. Dat idee. Je bent opeens samen aan het keuvelen over snufjes zout en takjes tijm en over hoe laat dit en dat nog moet pruttelen. En dat het zo lekker ruikt. Je wordt er gewoon spontaan een burgerlijk stel van en laat dat nou net iets zijn wat je moet willen. Als je een leven lang met die ene persoon samen wilt blijven dan, hè. Zeker 78 procent van de mensen zegt dat ze ook graag voor hun SO willen koken als lieve daad. Als mooi gebaar. En dat werkt ook: het merendeel van de mensen zegt dat dit wel een key to love is in een lange relatie. Die kleine dingen doen voor de ander. Liefde is je partner een bord pasta voorschotelen.

 

Lekker ben je
En mag je dan nooit meer uit eten? Jawel, maar als het even kan óók samen. In een onderzoek wordt aangetoond dat apart van elkaar eten een negatieve invloed heeft op de relatie. Echt niet erg, een avondje per week, je hoeft ook weer niet aan elkaar vastgeplakt te zitten in het leven. Alsjeblieft niet. Maar goed, zeven avonden per week jij met vriendinnen eten en hij met vrienden is ook weer zoiets. Eet gewoon af en toe samen en verdeel die taken in de keuken eerlijk. Je zult zien dat je elkaar lekker én lief gaat vinden.

 

Bron: Cocina

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com