Olga zet Nederland in beweging

 

Echt , vroeger dacht ik dat ‘Nederland in beweging’ eigenlijk bejaardengym was. Voor mensen die nauwelijks nog van hun stoel komen.

 

Nou, dat is echt niet zo. Olga is hipper dan ooit. De doelgroep van Olga bestaat allang niet meer alleen uit oudere mensen. Want nu we met z’n allen thuis zijn stemmen we massaal af op Olga en haar programma. Studenten, moeders met jonge kinderen, vijftigplussers, iedereen doet mee.

 

Bewegen is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je brein. En het lukt Olga al twintig jaar om Nederland in beweging te krijgen. Een beetje wrang dat ze haar jubileum nu viert, tijdens de lockdown, maar haar lesjes zijn nu belangrijker dan ooit. Olga krijgt iedereen uit de coronadip.

 

Olga neemt alle afleveringen van het hele jaar op in slechts zes dagen. Dat zijn er zeven à acht per dag. Moet je nagaan, dan heeft ze dus na zes dagen 42 afleveringen af. Dan ligt zelfs Olga op apegapen. En wat te denken van de mensen die met Olga mee staan te gymmen? Die moeten het ook volhouden. En ze hebben er nog plezier in ook!

 

Drie keer per dag is Olga op de buis en ook via Facebook kun je haar volgen. Dan geeft ze vanuit haar huis een training. Dat is natuurlijk wel andere koek dan in zo’n mooie studio, maar het werkt het als een malle.

 

Ik weet dat mijn ouders inmiddels ook fan van het programma zijn. Zij gaan tijdens deze intelligente lockdown de deur nauwelijks uit, maar doen wel iedere dag met Olga mee. Dan staan ze in hun pyjama voor de buis. Harstikke goed natuurlijk.

 

Niemand heeft meer een excuus om niet mee te doen. Dus hup, hup, hup. En 1, 2, 3: dribbelen op de plaats, en naar voor, zijstap tik, 3, 4, en gaan zitten zonder plof…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit