App of sms dit nummer als je in de trein wordt lastiggevallen!

 

Dit is toch wel je ergste nachtmerrie, dat je wordt lastiggevallen en er is niemand die je komt helpen…

 

 

 

 

Dat overkwam gisteren een meisje van negentien dat met de trein op weg was van Amsterdam naar Alkmaar. Ze vond een plekje in een verder lege coupé toen er opeens een man tegen haar aan ging zitten die haar vervolgens veertig minuten lang aanrandde zonder dat zij alarm kon slaan. Pas toen ze in Alkmaar eindelijk de trein kon verlaten lukte het haar om de politie en het NS-personeel te waarschuwen.

 

Dat ritje van Amsterdam naar Alkmaar duurt meer dan een half uur en niemand heeft haar gezien? Hoe is het mogelijk… Liep er dan geen conducteur rond om de vervoersbewijzen te controleren? Was er geen passagier die het zag en durfde te helpen? Volgens de politie zijn er gelukkig wel camerabeelden veiliggesteld en wordt er nu onderzoek gedaan.

 

Wat ik ook niet wist is dat er een telefoonnummer bestaat dat je in deze verschrikkelijk onveilige situatie kunt appen of sms’en. 06 – 13 18 13 18. Sla dit nummer dus meteen op in je telefoon onder de A van Alarm zodat je, als dat nodig is, direct met de meldkamer van de NS in contact kunt komen. Of bel het alarmnummer 112.

 

Laten we hopen dat je het nooit nodig zult hebben. En een tip van iemand op Twitter aan de NS: misschien is het een ideetje om dat 06-nummer in meerdere talen met grote letters in elke coupé te hangen?

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit