Nog even over Beatrix

 

7 Dingen die je bedenkt als je de foto’s ziet

 

Gisteren verjaarde onze prinses Beatrix. En zoals dat gaat, adel verplicht tenslotte, krijgt de prinses geen cadeau maar schenkt zij het volk er een. In dit geval zelfs drie. We werden getrakteerd op drie portretten. Een van de prinses zelf, met hond, een van de prinses met kinderen en kleinkinderen en een van de prinses met de kleinkinderen. Geweldig. Ik bleef maar kijken. En bedacht dit. Allemaal en tegelijk.

 

 

1. Er is maar een kleinzoon.

Claus-Casimir (zoon van prinses Laurentien en prins Constantijn) is de enige jongen in het geheel. Ik hoop overigens dat ze hem CC of zo noemen want Claus-Casimir, het is zo’n mond vol.

2. Wat een enig meisje is Eloise

Het oudste kleinkind overigens en de enige ook die wijlen prins Claus echt heeft meegemaakt, ocharm. Maar wat een knap, solide meisje staat daar.

3. Wat een golf aan baby’s is daar geweest

Op Ariane en Eloise na zijn ze allemaal tussen de 11 en 12. Het regende baby’s in die periode.

4. Die arme Mabel

Hoe zou zij zich voelen op zo’n dag? Heus welkom, maar je verwijdert toch een beetje van hen kan ik me voorstellen. Wonend in Londen en zonder de man die de verbindende factor was.

5. Was ik toch bijna vergeten

Van Mabel. En Klaas Bruinsma. En dat de regering geen toestemming gaf voor het huwelijk. En dat Zaria en Luana dus zijn uitgesloten in de lijn der troonopvolging. Ik was het allemaal, door het verdriet van Friso, eigenlijk helemaal vergeten. En dat is misschien maar goed ook. Mabel was jong en avontuurlijk. Een beetje avontuurlijke vrouw vergrijpt zich een keer aan een verkeerde man. En Mabel heeft daarna genoeg gedaan voor de wereld om te laten zien dat ze een persoon ‘per bene’ is zoals de Italianen zeggen.

6. De jurk van Amalia 

Dat is de favoriete redactie-jurk van Amayzine. We hebben hem in het zwart, rood, lang en kort. Amalia is niet alleen onze aanstaande koningin, ze is nu al een modekoningin.

7. Prinsesjes op All Stars

“Mama, dat zijn toch geen schoenen voor prinsesjes?” Meer verontwaardiging had er niet van mijn dochter af kunnen spatten toen ze de foto aandachtig bekeek. Vooropgesteld. Ik vind het goed dat de prinsessen een zo normaal mogelijk leven leiden. Dus met gympen. Maar voor zijn officiële foto naast je 80-jarige oma had ik voor iets klassiekers gekozen. Puntje ter verbetering. Maar dan ook echt het enige. Het enige.

 

 

 

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com, voor Franska.nl schrijft ze over haar bijzondere gezin.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

 

 

Beeld: AD