Een droom die uitkomt

 

Huizen in Italië staan te koop voor 1 euro.

 

 

Ohh, wat zou het heeeerlijk zijn om een huis in Italië te hebben. Oneindig veel pasta met de romigste sauzen, het warmste zonnetje, strand op een paar kilometer afstand, de liefste mensen met de gezelligste taal. Alles, maar dan ook echt álles aan Italië is fijn. 

 

Droom jij ook al jaren van zo’n fijn huisje? Dan ga ik nu al je dromen waar maken. In het kleine dorpje Ollolai in Sardinië worden een aantal verlaten huizen voor maar liefst 1 euro verkocht. 1 EURO? Wat? Wie? Waar? Hoe? 

 

Het is geen grap. Nee, echt niet. Maar er zit wel een píepkleine voorwaarde aan vast. Het huis moet binnen 3 jaar gerenoveerd worden. En dat kan wel rond de 25.000 euro gaan kosten. Mmm, het was ook gewoon te mooi om waar te zijn. Maar hé, een fantastisch mooi huis in Sardinië, compleet gerenoveerd naar eigen smaak, voor 25.001 euro valt op zich wel mee, toch?

 

Dit is een kans die ik niet graag aan me voorbij laat gaan… Toch maar even kijken hoe ik al dat geld bij elkaar kan schrapen. Je hoort nog wel een keer of het me is gelukt of niet. 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

 

Beeld: Jospepha_mtl