Nobody expects the Spanish Inquisition

 

Het internet staat vol onzin en negativiteit, maar stiekem ook vol pareltjes. En zo gebeurde het dat ik weer eens bij deze all-time favourite terechtkwam.

 

 

Dat ging via mijn favoriete site Reddit, waarbij op een subforum werd gevraagd welke film nou echt ‘a perfect ten’ was. Met sommige was ik het eens (Schindler’s List, Back to the Future, Shawshank Redemption en Apocalypse Now bijvoorbeeld), sommige vond ik ietwat twijfelachtig en niet echt een perfecte tien waard (Terminator 2, alle Lord of the Rings-films, Blade Runner 2049… maar dat blijft een kwestie van smaak natuurlijk). Maar de ‘comment’ met de meeste ‘upvotes’, daar was ik het volledig mee eens: Monty Python and the Holy Grail. Pure perfectie. Zo leuk dat iedereen daar wel een leuke herinnering aan heeft én dat de meeste stemmen voor perfecte film niet gaat naar een serieuzere film maar gewoon naar een van de allergrappigste films aller tijden.

 

Dat vroeg bij mij natuurlijk om een ‘throwback’ dus ik ben lekker gaan YouTuben. En ook al is de film eigenlijk één aaneensluiting van beste scenes, ik heb toch een keuze moeten maken. Of nou ja, dat heb ik natuurlijk niet gedaan, maar de YouTuber die dit filmpje heeft gemaakt. Ik heb meerdere malen gekeken en telkens weer heel, heel hard gelachen.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer