Nike heeft het goed begrepen

 

Sinds kort staan er in de Nikestore in Londen dikkere paspoppen met grotere kleding. Ook zie je in deze flagshipstore van dit wereldwijd bekende sportmerk voortaan paspoppen met een zichtbare lichamelijke beperking.

 

 

En waarom ook niet. Nike laat juist deze nieuwe paspoppen in de winkel zien om diversiteit en inclusiviteit in de sport te vergroten. En dat is blijkbaar wel nodig. Want veel mensen denken dat de wat vollere medemens niet beweegt. Of dat mensen met een lichamelijke beperking niet kunnen sporten.

 

Tuurlijk wel. Denk maar aan Bibian Mentel en Esther Vergeer. Topsporters die allebei meervoudig Paralympisch kampioen werden. Maar je hoeft natuurlijk geen olympische medaille te halen om lekker te kunnen sporten.

 

Nike kreeg met deze plussize modellen ook wel kritiek te verduren. Alsof ze overwicht zouden promoten, door sportkleding in grote maten te verkopen. Ik denk eerder dat Nike juist de realiteit laat zien.

 

 

Want er zijn steeds meer vollere mensen die gezond willen leven en gewoon naar de sportschool gaan. Nu kunnen zij eindelijk ook mooie sportkleding in een grotere maat kopen.

 

Kijk maar eens naar deze plussize infuencer Chloeincurve_. Deze prachtige vrouw werkt vaak met Nike samen en laat op Instagram haar nieuwe outfits in een grotere maat zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Chloe Elliott (@chloeincurve_) op

 

Hiermee inspireert Chloe enorm veel mensen die zich vanwege hun vollere figuur zouden verstoppen en juist niet (meer) doen wat ze het liefste doen. Bij Nike hebben ze het goed begrepen. Iedereen kan sporten en vanaf nu is dat normaal. Afgesproken?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit