Nierstenen blijken drieling… Hoe dan?

 

In Amerika is een dame bevallen van een drieling terwijl ze dacht ze nierstenen had. Daar snap ik werkelijk he-le-maal niks van.

 

 

Danette Giltz ging vorige week naar het ziekenhuis omdat ze heftige buikpijn had. Nierstenen, dacht ze, want daar had ze wel vaker last van gehad. Maar na onderzoek bleek ze al 34 weken zwanger. Niet van een, niet van twee, maar van drie baby’tjes.

 

34 weken zwanger van een drieling zonder dat je het in de gaten hebt. Dit gaat werkelijk mijn voorstellingsvermogen te boven. Hoe dan? Hoe blijven drie van die kleine frummeltjes in je lijf verborgen?

 

Mijn beide zwangerschappen bleven niet onopgemerkt. Na zestien weken had ik al een toeter van jewelste. Bij vijfentwintig weken werd er al voorzichtig geïnformeerd of ik soms zwanger was van een tweeling en bij dertig weken stond ik beteuterd op de afdeling zwangerschapskleding voor volle vrouwen. Zelfs daar was niets meer te vinden waar ik nog in paste. 31 kilo schoon aan de haak extra sleepte ik mee. Ik was een wandelende bezienswaardigheid geworden. Toen we samen voor de laatste boodschapjes door de stad liepen, durfde mijn moeder nauwelijks tegen me te zeggen dat mensen zelfs hun hoofd omdraaiden toen ik ze passeerde. Formaat slagschip. Niet te missen hoor, die zwangerschap.

 

Baby nummero due zat keurig op haar plaats tot ze op een doordeweekse werkdag besloot om zich om te draaien. Ik zat net achter mijn bureau de mails van mijn baas te checken (ik was toen nog directiesecretaresse, zou ik nu natuurlijk nooit stiekem doen) toen ik mijn buik plotseling van vorm zag veranderen.

drieling op hun buik op groen kleed

 

Mijn kind lag opeens horizontaal. Horizontaal! Het leek wel een scène uit een horrorfilm. Maar eer ik in de smiezen had wat er aan de hand was, was ze al klaar met keren en leek het alsof er niks gebeurd was. Maar ik viel bijna van mijn graatje van de schrik. Ook hier was het dus nogal duidelijk dat er een kindje kwam.

 

Voor Danette en haar man was de komst van de kindjes een enorme schok. Maar het grote broertje van de drieling zag zijn wens uitkomen. Hij zei: “Toen ik ooit een vallende ster zag, heb ik om een broertje gevraagd voor mezelf en om twee zusjes voor mijn zus, omdat zij die wilde. Ik wist dus dat deze dag zou komen.” Be careful what you wish for, dat is wel duidelijk.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit