Turks roerei met feta

 

Als ik naar buiten kijk, zie ik geen zomerse taferelen.

 

 

 

Maar onze buren van FavorFlav toveren gelukkig zo het zonnetje op je bord met dit heerlijke Turkse roerei met feta. Heb ik toch weer een vakantiegevoel te pakken.  

 

INGREDIËNTEN

  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, zaden verwijderd, in blokjes
  • 1 handvol peterselie, steeltjes fijn gehakt en blaadjes grof gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt 
  • ½-1 theelepel chilivlokken naar smaak toevoegen
  • 2 tomaten, in blokjes, of 100 gram cherrytomaatjes, in vieren
  • 4 eieren
  • zeezout en zwarte peper

 

Voor erbij

  • 1 handvol verkruimelde feta
  • extra vergine olijfolie

 

Serveer er warme toast naast en een peterselieblad.

 

BEREIDINGSWIJZE

 

1. Laat de boter in een brede koekenpan smelten, voeg de ui, paprika, peterseliesteeltjes, knoflook en chilivlokken toe en laat alles 5 minuten rustig op halfhoog vuur fruiten. Roer af en toe.

 

2. Doe de tomaten in de pan, draai het vuur hoger en bak alles 5 minuten.

 

3. Draai het vuur laag en schuif alle gare groenten naar één kant.

Turks roerei met tomaat en feta

 

Breek de eieren boven de lege ruimte in de pan en meng de dooiers en witten zo’n 20 seconden met een houten lepel.Voeg een beetje zout en peper toe. Roer de groenten heel rustig gedurende 1 minuut door het eimengsel tot het ei net gaar maar nog zacht en enigszins vloeibaar is. Neem de pan van het vuur (vergeet niet dat de eieren nog doorgaren in de hete pan).

 

4. Bestrooi het roerei naar smaak met peterselie en feta, besprenkel het met olijfolie en eventueel wat extra chilivlokken en serveer meteen.

 

 

 

Door: redactie FavorFlav

 

Titel: Eat Happy, 30-minute Feelgood Food
Auteur: Melissa Hemsley
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers 
Prijs: €29,95