Netflixtip van de dag: Devil In Ohio

 

Zooo, dit had ik even he-le-maal gemist. Terwijl ik normaal gesproken zó scherp ben: de nieuwste films en series op Netflix: ik ken ze allemaal.

 

 

 

Behalve dus Devil In Ohio, die voor mijn gevoel heel plots online stond en elke keer bij het openen van Netflix bovenaan pronkte. Netflix kent me inmiddels best wel goed en daarom wisten ze me ook te vertellen dat deze nieuwe serie voor maar liefst 98 procent zou passen bij mijn smaak.

 

Gisteren ben ik begonnen en ik moet weer toegeven dat Netflix het bij het juiste eind had. Inmiddels kan ik overigens beter van hun op aan dan soms van mijn eigen vrienden; die komen soms nog met suggesties waar ik me totáál niet in kan vinden. Maar deze serie. Deze. Serie. Echt weer een pareltje hoor, zéker als je van enge series houdt.

 

Al vaker heb ik het hier gezegd, maar series of films met jonge kinderen vind ik dus bij voorbaat al doodeng. En dan vooral kinderen die onwijs grimmig zijn, à la The Ring, Insidious (één van de weinige films die ik echt heb gekeken met mijn handen voor mijn ogen) en Orphan. Mocht jij ook van dit soort dingen houden, dan is Devil In Ohio zeker iets voor jou. Nog een pluspunt als je houdt van grimmige cults als la Keep Sweet, Prey and Obey, want ook daar is genoeg aandacht voor bij Devil In Ohio.

 

Goed, misschien eerst even de plotlijn bespreken: een psychiater neemt een meisje in huis genaamd Mae, dat aan een cult is ontsnapt waar ze traumatische dingen heeft beleefd maar daar weinig over praat. Als kijker zie je zo nu en dan een flashback van haar tijd in deze cult, met haar moeder en ‘zusjes’. Deze psychiater, Dr. Suzanne (gespeeld door Emily Deschanel), ontfermt zich over Mae en na een mislukt bezoek aan een pleeggezin krijgt zij de voogdij over haar.

 

Suzanne heeft één biologische dochter en een geadopteerde dochter, die allebei vanaf het begin de kriebels krijgen van deze Mae. Wij als kijker ook trouwens, alleen Dr. Suzanne lijkt het niet helemaal te zien. Maar dat Mae niet helemaal gewoon is, is logisch: elk persoon zou getraumatiseerd zijn als-ie opgegroeid is in een soort satanische cult.

 

Of is er meer aan de hand? Heerlijk, zo’n spannende serie met verschillende twists die je oprecht niet ziet aankomen. Je weet ook echt niet wat te verwachten. Mae zou getraumatiseerd kunnen zijn en daardoor anders zijn dan haar leeftijdsgenoten, of heeft ze een dubbele agenda?

 

Yes, LOVE it. Deze moet je kijken.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer