Netflixtip: Ratched

 

Mijn ongelijk toegeven, daar ben ik echt niet te beroerd voor. Want heel eerlijk: deze serie zag ik echt niet zo zitten. 

 

One Flew Over The Cuckoo’s Nest is namelijk één van mijn all time favourite films en daar iets mee doen is toch een beetje heiligschennis. Stel ze gaan daar een remake van maken… De horror. Net als films als Back To The Future, The Usual Suspects — sommige dingen zijn perfect zoals ze waren. Niet aan knutselen, dus. Nou, toen werd de serie Ratched aangekondigd door Netflix en was ik dus sceptisch. Want Ratched is een personage uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest en deze serie vertelt hoe het haar verging vóórdat de film zich aandiende.

 

Goed, ik was dus sceptisch, maarrrrr ik kom daarop terug. Ratched is dus gewoon een kneitergoede, interessante en vooral bizarre serie. Sarah Paulson vertolkt Ratched en doet dat zo bijzonder goed: sowieso liefde voor de hele setting. De outfits. Die blik van haar. Oh, en Cynthia Nixon speelt er ook in en die is echt niet meer terug te herkennen als Miranda van Sex and the City.

 

Het is uit dezelfde koker als American Horror Story en dat is wel duidelijk terug te zien, dus mocht je die serie leuk vinden, dan ben je hier sowieso ook héél blij mee. En als je die serie hebt gezien weet je ook al wat ik bedoel met hoe bizar de serie is. Ik kan echt niets anders bedenken om het in één woord goed te omschrijven. Maar echt, deze serie zit zó goed in elkaar dat ik me er een beetje voor schaam dat ik er serieus tegenop zag. 
 

Zal ik trouwens niet de enige in zijn, hoor: One Flew Over The Cuckoo’s Nest is bij heel veel mensen wel gevoelig terrein. Maar lees even op internet rond mocht je er nog niet helemaal uit zijn over deze serie. Iedereen is dus LYRISCH. Dat trok mij over de eerste streep en nu ben ik dus één van velen, want ik ben heeeelemaal fan. Had ik al gezegd dat je deze echt moet kijken? Jawel, hè? Die boodschap is volgens mij nu wel duidelijk.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer