Netflix komt met comedy over het rampjaar 2020

 

Hier kon je natuurlijk op wachten… Natúúrlijk komt er een serie over het jaar 2020. Oftewel, een rampjaar.

 

 

Oftewel, een rampjaar. Is er íemand die dit jaar meer hoogte- dan dieptepunten heeft gehad? Volgens mij is het oordeel gewoon unaniem: 2020 krijgt een onvoldoende.

 

Misschien weet je nog wel de abri’s die in Amerika tijdens corona gevuld waren met posters van Black Mirror. Het nieuwe seizoen dus, en de poster was dan een spiegel. Want 2020 kan oprecht zo in een aflevering van Black Mirror (en dat zal vast ook nog wel komen). En mijn god, dat gaat me dan toch grimmig worden… Maar no worries: de makers bezitten ook best wel wat humor.

 

En daarom wordt hun eerste project over corona geen Black Mirror-aflevering, maar een comedy. Death to 2020 heet-ie en de trailer is zojuist uitgegeven. Ze hebben er een flink goede cast voor opgetrommeld: Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow en Cristin Milioti. Oké, dat kan dus sowieso alleen maar leuk worden.

 

En ik vermoed eigenlijk dat er wel een Black Mirror-tintje aan zal zitten. Lekker grimmig dus, met veel zwarte humor. Check de trailer maar: die ziet er nou niet echt uit als een advertentie voor een comedyshow. Gelukkig is zwarte humor mijn favoriete soort, dus ik wacht met smart.

 

Dat wachten hoeft niet zo lang trouwens, want 27 december staat hij al online. YES, thank you, Netflix. Kunnen we nog even dit rampjaar herbeleven met hopelijk wat gelach.

 

 

 

Beeld: Netflix

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer