O, dat kiezen van een vloer!

 

Monique: Dit had ik nooit van mezelf gedacht…

 

 

Zolang ik mij herinner ben ik trouw aan de houten vloer. Ben best vaak verhuisd en elke keer viel mijn keuze op hout. Warm aan de voeten, stoere uitstraling, beste basis. Heb nooit gedacht aan een alternatief. Soms gedroomd over tegels, maar dat was altijd op vakantie in Frankrijk of Italië waar ik steeds opnieuw verliefd werd op verweerde terracotta-tegels in alle kleurschakeringen denkbaar. Maar zo’n vloer werkt jammer genoeg niet op driehoog in de stad. Net als (stiekem favoriet) een oude doorleefde vloer. Hoe ouder, hoe beter. Maar ik woon nu eenmaal niet op een boerderij. Ook de gietvloer-hype heb ik vrolijk aan mij voorbij laten gaan. Te glad, te kil, te kwetsbaar.

 

Nu dreig ik toch nog vreemd te gaan. Dat zit zo: sinds kort ben ik op huizenjacht omdat we net ons huis hebben verkocht. Elke dag speur ik Funda af en heel soms leidt dat tot een bezichtiging. En bij zo’n bezichtiging werd ik op slag verliefd. Niet zozeer op het huis, wel op de vloer. Een vloer! Nu denk ik nergens anders meer aan (bloos) en struin ik online op zoek naar de mooiste voorbeelden. Dat ene huis gaat ‘m niet worden. Die linoleumvloer wel. Hij oogt warm, stoer en zacht tegelijk. Ik fantaseer al over hoe we het samen gaan hebben, die vloer en ik, straks in dat andere nieuwe huis.

 

Mijn voorlopige favoriet komt uit Solid-collectie van Forbo: Marmoleum Cocoa. Met cacaoschillen, fijn gespikkeld, zie je niks op. Bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award 2017. €52,95 per m2.

 

 

Een goeie tweede is Marmoleum Walton. Vlakker van structuur, prachtige kleuren. €52,95 per m2.

 

Liever wat speelser? Kies dan voor het marmoleum modular systeem uit de vtwonen-collectie.

 

Op zoek naar inspiratie? Kijk dan hier.

 

PS. Forbo staat op de vtwonen&designbeurs van 3 t/m 8 oktober in de RAI Amsterdam. Samen met nog veel meer vloereninspiratie.

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.