Mijn onmisbare basics voor een zomerse kledingkast

 

De afgelopen jaren hadden we zomers in mediterrane sferen. Eindeloos veel zonnige en warme dagen die soms aanvoelden als een constante opvlieger…

 

Dan wist ik van gekkigheid niet meer wat ik aan moest trekken. Niks zat fijn, want te warm, te strak of te veel gedoe. Dat gaat me niet nog eens gebeuren, dacht ik. Dus heb ik voor deze zomer een aantal onmisbare basics gekocht waar ik al veel plezier van heb gehad.
 
Zoals een mooie bikini of badpak. In mijn geval eentje met het nodige stut- en steunwerk, maar dan heb je ook wat. Omdat dit niet mijn favoriete item is om te shoppen, heb ik ze gewoon via internet besteld en thuis gepast. Gelukkig zat er een blijvertje tussen en die heb ik intussen al heel vaak aangehad.
 
Een lekkere strandjurk of kaftan; die draag ik niet alleen over m’n bikini als ik naar het strand ga. Ook als ik thuis ben en het een warme dag is, heb ik ‘m aan. Niets zo fijn als een wapperende jurk aan je lijf als het buiten tropisch aanvoelt. Die palmbomen en witte zandstranden bedenk ik er dan zelf wel even bij.

 

 

 

Net als die kaftan is een tuniekje fijn voor een dagje strand. En met een witte broek eronder kun je ‘m zo aan naar je werk of naar een afspraak buiten de deur. Een paar leuke sandalen eronder en je bent ready-to go.

 

Een linnen broek met wijde pijpen. Je voelt niet dat je ‘m draagt, want linnen is een stof die ademt. Het droogt snel en houdt nauwelijks vocht vast. (Die kreukels neem ik dan maar op de koop toe.) 

 

Goede dameslingerie is ook een dingetje. Niks is irritanter dan een bh die knelt of die je ziet zitten onder een hemdje. Wist je dat een groot deel van de Nederlandse vouwen de verkeerde maat dameslingerie draagt? Geen wonder dat het niet lekker zit. Ook dit koop ik het liefst online, bij bonprix bijvoorbeeld. De keuze in dameslingerie is zo groot dat er altijd wel iets te vinden is dat én lekker zit én ook mooi is.

 

Onder een top draag ik altijd een t-shirtbh met een dubbellaags cup. Dat kleedt mooi af en zit lekker. Maar onder een jurkje met spaghettibandjes mag best een bh-bandje in een andere kleur uitpiepen. Die bandjes zie je toch, kunnen het net zo goed leuke zijn toch? Bijvoorbeeld met een mooi ingeweven patroon. Liefst in een rode kleur, want dan zie je de lingerie niet onder je witte kleding zitten. Twee vliegen in een klap.
 
Kijk, daar heb je wat aan. Dus hop, hop, hop, koop nu alvast deze onmisbare basics voor je zomerse kledingkast. Dan kan jou bij de volgende hittegolf niks gebeuren.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit