May’s Bathroom Confessions

 

Ik vind in de badkamer zijn een feest. Hij grenst aan onze slaapkamer dus vanuit mijn bed heb ik een verrukkelijk uitzicht op al mijn heerlijke beautygoodies.

 

 

Een van de voordelen van mijn baan is dat ik vreselijk verwend word en de mooiste flessen op mijn ‘toogje’ heb staan.
 

Hoe laat sta je op?
In ieder geval niet later dan 6.30 uur, maar als een van mijn meisjes het eerder in de bol krijgt, kan het ook zomaar 6.00 uur zijn. Ik vind het niet erg, ben nogal matineus en ga, omdat ik dit weet, vaak al lekker met Beau naar bed. Niet met Beau, maar tijdens. Snap je?

 
Wat is het eerste dat je doet als je uit bed stapt?
Er zijn weinig dingen lekkerder dan je uitrekken als je wakker wordt. Daarna plet ik mijn lijfje nog even tegen dat van mijn geliefde, snuffel ik in zijn nek en zeg ik dat ik hem de leukste en de knapste vind. En ja, ik zeg ook dat hij mag blijven liggen. Hij maakt JINEK en BEAU, dus is meestal pas rond middernacht thuis. Ik draai die ontbijtshift dan met liefde en breng hem exact om 7.37 uur een kopje thee met melk. Dan komen de kijkcijfers binnen en dat is zijn wekker.

 
Wat doe je in de badkamer dat niemand weet?
Met drie kinderen en twintig jaar verkering heb ik weinig geheimen. Ik plank en ik doe bijvoorbeeld een wallsit terwijl ik aan het tandenpoetsen ben. Mijn Philips Sonicare DiamondClean-hero poetst precies twee minuten, dus dat is een perfecte timer. 
 

Als dit niet in mijn badkamer staat, raak ik in paniek…
Mijn geliefde is nogal van het grote inslaan, dus het kastje in onze slaapkamer noem ik vaak ons Etos-filiaal. Daar staan tien rijen deo’s en douchegels en tandpastatubes klaar voor gebruik. Maar als er iets van Jetske Ultee Uncover op is, heb ik een probleem. Haar verzorgingslijn is echt de enige waarbij mijn huid rustig blijft. Natuurlijk gebruik ik daarnaast andere lievelingen van Chanel en Sisley, maar Uncover móet er zijn. Vooral het serum dat oneffenheden aanpakt.
 

Bad of douche?
Echt het enige dat me in de wintermaanden uit bed helpt is de gedachte aan de warme douche die op me wacht. Het allerliefst poets ik mijn tanden onder de douche, maar omdat 2 minuten poetsen de standaard is, heb ik besloten om dat niet meer onder de douche te doen. ‘Dan wordt Al Gore boos,’ zeggen mijn lief en ik dan. Te veel warmwatergebruik is niet goed voor de wereld dus tegenwoordig douche ik drie minuten warm, dan even koud op z’n Wim Hofs en daarna tanden poetsen terwijl ik een oefening doe. Heb ik dat ook meteen weer gehad.
 

Hand of elektrisch?
Ik poetste heel lang met de hand tot ik hoorde hoeveel beter elektrisch poetsen is. Ik ben toen overgestapt op de Philips Sonicare DiamondClean. De sonische technologie zorgt voor een schoon en glad gevoel. Een DiamondClean-poetsbeurt van twee minuten staat gelijk aan een maand lang twee keer per dag twee minuten poetsen met een handtandenborstel. Dat is toch bizar? Bovendien raffel ik het handmatig nog wel eens af. Bij de DiamondClean stop ik pas als de tandenborstel stopt en weet ik zeker dat ik netjes de twee minuten heb volgemaakt. Ook heeft hij vijf poetsstanden dus ik kan hem naar behoefte instellen. Ik vind het ook een sieraad voor de badkamer en ook erg makkelijk bij de kinderen, dus ik ben hooked for life aan deze tandenborstel. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach