Mark Rutte over het verlies van zijn moeder én zijn liefdesleven

 

Zooo, dat was nog eens een kijkcijferhit, die Linda’s Winterweek. Bijna 1,9 miljoen mensen zaten voor de buis…

 

 

En ik was er niet één van. Nee, ik heb ‘m vanmorgen pas teruggekeken, dus dat is ook helemaal prima. De gasten waren Floortje Dessing (mag ik er alsjeblieft ook nog zo goed uitzien op mijn vijftigste?) en niemand minder dan Mark Rutte, die Linda gewoon aansprak met ‘jij’. Tsja, dat kan gewoon als je Linda de Mol bent en je lekker op de bank zit met Mark.

 

Maar nog opvallender was hoe open en eerlijk Mark Rutte was. Dat had ik eigenlijk niet helemaal verwacht. Natuurlijk hebben wij hem de laatste maanden vooral tijdens persconferenties gezien en ja, dan is-ie toch soms net een strenge maar betrokken leraar die je probeert te motiveren voor een aankomend proefwerk. Want we moeten echt ons best doen. Maar dat was niet de Mark Rutte die nu op de bank zat.

 

Openhartig vertelde hij over het verlies van zijn moeder, wat middenin de coronacrisis gebeurde. ‘Toen was het protocol dat als het acuut was, je erheen mocht. En dus ben ik er ’s nachts meteen heengegaan. De dag erna is mijn zusje er gaan zitten en aan het einde van die dag is ze overleden,’ zei hij er onder andere over. Pff, zo heftig. En vervolgens daar gewoon staan om het Nederlandse volk toe te spreken: ontzettend knap.

 

Maaarrr ook zijn liefdesleven bleef niet onbesproken. Hij noemde zichzelf niet de allermakkelijkste en een vrij Haags jongetje. Een vrouw in zijn leven mist hij dan ook niet en nee, hij is ook niet op zoek. ‘Dingen lopen zoals ze lopen. Ik heb ontzettend leuke vrienden en wie weet zit ik op een gegeven moment hand in hand op de bank. Dat kan een keer en als dat gebeurt zien we het ook wel weer. Ik pak het leven ook een beetje zoals het komt,’ zei hij, en zo werd Mark Rutte single goals anno 2020. Heerlijk nuchter. Je ziet het allemaal wel.

 

Het kan niet anders dan dat Mark Rutte er na zondagavond een heleboel nieuwe fans bij heeft. Waarschijnlijk zo’n 1,9 miljoen, want wie al fan was, is dat alleen nog maar meer geworden. Wat een leuk interview.

Vanavond om 19.00 uur staat hij weer als onze minister-president bij de persconferentie. Ik ben benieuwd of hij dan ook zo vrolijk is. Ben bang van niet…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer