Mannen geven te veel geld uit aan deze dingen

 

Volgens hun vrouwen…

 

Vrouwen vinden dat hun partner te veel uitgeeft aan hobby’s en drank. Mannen daarentegen zijn van mening dat hun lief juist te veel geld besteedt aan schoenen en kleding. We lezen dit in het magazine Quest. Maar wat is een hobby? En van drank kun je natuurlijk nooit genoeg hebben.

 

Hoe verdelen stellen de poet? En hoe vaak zorgt geld voor relatie-ergernissen? Uit het onderzoek van Quest bleek dat 13 procent van de mannen vindt dat hun geliefde geld over de balk smijt in schoenen- en kledingwinkels.

 

Meeste stellen: al het geld op één hoop

 

Hoe voorkom je ruzie over geld? In 42 procent van de gevallen gooien stellen alle inkomsten op één hoop en betalen alles van die ene bankrekening, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

 

Bij 15 procent van de koppels maken beide geliefden elke maand hetzelfde bedrag over naar een gezamenlijke rekening. 11 procent vindt dat niet eerlijk genoeg en maakt allebei hetzelfde percentage van het inkomen over. 6 procent zorgt dat beide partners evenveel eigen geld overhouden. Verder doet 8 procent het nog op de ‘ouderwetse’ manier: een partner (meestal een man) betaalt alles, en geeft zijn geliefde maandelijks wat geld.

 

Theo vindt heel veel dingen zonde van het geld…

 

 

Geld is natuurlijk altijd een onderwerp van gesprek in relaties. Dat kan in een opbouwende sfeer zijn (‘Zeg schat, laten we eens sparen voor een buitenzwembad’), maar uiteraard ook in een helse ruziestemming (‘Kun jij nou nooit eens niet naar de kroeg gaan en 16 rondjes geven?’).

 

MAAR GELD UITGEVEN AAN EEN HOBBY? ÜBERHAUPT EEN HOBBY. BESTAAT DAT NOG? DAT IS TOCH HEEL OUDERWETS. JA, VROEGER, KOCHT JE EEN HENGEL EN DAN GING JE ZITTEN LANGS DE WATERKANT.

 

Vissen als hobby. Mijn vader spaarde postzegels, boeken vol en dan elke week bij de club ruilen, net zo lang totdat je alles had van de regeerperiode Wilhelmina en consorten. Dat is een hobby. Verzamelen, wat dan ook, sigarenbandjes, sleutelhangers, ballpoints, geweien, pistolen, natuurstenen, alles van de smurfen, is een hobby. Anno 2020 doet niemand dat toch nog? Een aquarium houden, wat mijn vader met heel veel passie deed, was een hobby. Ik – columnist Sjaak – zie nog de maanvis statig voorbij zwemmen.

 

Geld uitgeven aan een hobby? Ik ken het niet. Misschien aan drank als hobby, dat begrijp ik wel. Al het andere is gewoon nuttig, minder nuttig, totaal zinloos of banaal leuk. Auto, boeken, spiegelreflexcamera, muziek (Spotify), kapper, hardloopschoenen, een drone, goede koffie, prettig zittende colberts, mooie leren schoenen, een hond, racefiets, whisky, sorry, zijn geen hobby, maar broodnodige aardse zaken.

 

Deze items zorgen voor een prettige roes, maken het leven net iets minder barbaars en even niet tot een tranendal. Dat vrouwen veel schoenen en kleding kopen, mag een issue heten, maar voor mij niet. Laat ze hun geld uitgeven aan hun ‘hobby’. Niks mis mee.

 

Door: Redactie Falder