Mango-beef­salade 

 

Het salade-weer is begonnen, toch? Laten we meteen van start met de allerlekkerste.

 

Dit heb je nodig

·      2-3 mango’s

·      1 komkommer

·      1 rode peper

·      1 stengel bos-ui

·      4 stukken biefstuk

·      200 g taugé

·      400 g slamelange naar keuze

·      50 g noten naar keuze (ik gebruik het liefst pinda’s, cashewnoten of pijnboombitjes.)

 

Dressing

·      2 knoflooktenen

·      1 rood uitje

·      2 limoenen

·      Scheut sojasaus

·      1 el honing

·      Optioneel: Verse gember of gembersiroop

 

Zo maak je het

Bij dit gerecht maak je als eerste de dressing. Snijd de knoflook en het uitje heel fijn en bak eventjes in een pan. Doe dan het sap van de limoen, een scheut sojasaus, de honing en gember erbij. Laat eventjes pruttelen voor ongeveer 4 minuten en doe vervolgens het vuur uit.

 

In de tussentijd snijd je de mango’s. Tip: Snijd de mango doormidden en snijd er dan vierkantjes in, waarna je de schil eraf kan snijden of halen. Heb je meteen de gewenste blokjes voor de salade.

 

Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap het middenstuk eruit (het waterige gedeelte). Snijd vervolgens in plakjes.

 

Snijd dan het rode pepertje in kleine plakjes. Doe hetzelfde met de bos-ui.

 

Bak de biefstukken in boter. Ik houd zelf heel erg van rood vlees, maar je kan hem zo lang bakken als je wilt. Zorg dat ze lekker bruin van kleur zijn aan de buitenkant en snijd ze dan in reepjes.

 

Maak dan de borden op. Verdeel de slamelange over de borden en doe er mango, komkommer, rode peper, bos-ui en biefstuk op. Doe er vervolgens taugé bij en hak de noten en verdeel ze over de borden. Maak de salade af met de saus.

 

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares