Een aardig kerstcadeau

 

May wilde eigenlijk over iets heel anders schrijven toen daar ineens het nieuws van Ridouan Taghi was

 

Een mooie goedemorgen,

 

Ik had dus bedacht te schrijven over een volle harde schijf in het hoofd en dat het me steeds vaker gebeurt dat ik een klok-klepel-situatie heb als ik een gezicht zie dat me heus bekend voor komt, maar waarbij ik geen idee heb van naam en context.

Maar toen ineens was daar het nieuws van Ridouan Taghi (wat trouwens de meest verschillend uitgesproken naam ooit lijkt, maar dat terzijde) en stond de tijd even op pauze.

 

Hoe zou de vrouw van Derk Wiersum op de hoogte zijn gesteld van het nieuws? En John van den Heuvel, een van zijn doelwitten? Ik zag John bij Boulevard. Immer correct en krachtig, maar ineens broos en breekbaar. Hij kon het allemaal aan, heus. Ik zag hem laatst nog bij een concert van André Hazes. Twee, leuke, mannen in zijn kielzog en ‘een stille’ iets verderop. Ze hadden lol samen, natuurlijk. Twee jaar vel aan vel schept een band. Zeker als je bij zo’n leukerd als John van den Heuvel mag zijn. Maar het gold ook voor zijn gezin. En daar ging hij. Zijn kin bolde een beetje. Een voorstadium van huilen. Een stilte. Hij herpakte zichzelf. Juichen deed hij nog lang niet. Maar een aardig kerstcadeau dat was het wel.

 

Alle goeds,

 

May-Britt

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach