Poteeto Potaato

 

Maartje: Even geen eieren maar aardappelen deze Pasen: in Breda opende namelijk restaurant De Jongens van Zand en Klei.

 

Dat is een mond vol maar het komt hierop neer: aardappelgerechten, op elke manier die je maar kunt bedenken. En ja, dat is om je vingers bij af te likken. Of, zoals ‘de jongens’ (een heer en een dame eigenlijk) zelf zeggen: ‘Let’s make the potato great again.’

 

In de Groene Poort, een nieuw project aan de gezellige Bredase Veemarktstraat, opende aardappelrestaurant De Jongens van Zand en Klei. Keilange naam, simpel concept: aardappels. Of is het aardappelen? Afijn, die ordinaire knol die wel weer eens wat originele aandacht verdiende, aldus ‘de jongens’. Bovendien mag best wel eens gezegd dat al dat negatieve #fitgirl gelul de aardappel ten onrechte in een negatief daglicht heeft gezet (net als De Boterham overigens). De aardappel is echt niet slecht, dik makend of saai. De aardappel is juist erg lekker, bevat weinig calorieën en is gastronomisch erg veelzijdig. Zo. Hoewel de menukaart niet ingewikkeld is, is-ie wel anders, regionaal, soms klassiek en een beetje exotisch. Er staan heerlijke gerechten met ‘baskets’ van aardappel op het menu: onder anderen stoverij van lamsschouder, vegetarische cajun en rendang. Mét biersuggestie. Of een aardappeltosti met serranoham. Sophisticated fast food. Klopt best, al is de kwaliteit dusdanig om over naar huis te schrijven dat het restaurant zichzelf met ‘fast food’ wel wat tekort doet. Vind ik. De bediening is meer dan vriendelijk en attent en bovendien is alles schappelijk geprijsd.

 

In navolging op Linda’s voornemen om keihard af te gaan vallen, begon Franska een tegenoffensief. En ik ‘haat’ de naamgeefster van deze site voor dit recept. Je plakt het zo op je heupen, en lékker.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.