‘Made in Made’

 

Ik had er natuurlijk al over gehoord, want stylisten spotten altijd als eerste de leuke nieuwe dingen en merken. Dus toen er tijdens de woonbeurs in Milaan een showroom geopend werd, móesten we ernaartoe. Made.com. En ik ging maar al te graag, want de naam intrigeerde me. Ik ben namelijk geboren in Made (Noord Brabant). Logisch toch?

 

 

Ook eentje voor m’n zus

Hadden ze in die showroom tasjes voor ons klaarliggen met persinformatie. Natuurlijk stond er groot MADE op. Dus ik deed iets wat mijn zusje vroeger altijd bij de slager deed. Eentje extra voor m’n moeder vragen. En eentje voor m’n zus. Had ze verdiend, want zij vroeg altijd een extra plakje worst voor mij.

 

Waarom ik het erover heb? Het prachtige, van oorsprong Britse, online woonmerk Made.com heeft vorige week een flagship showroom geopend in Amsterdam (Rokin 75). Het leuke van Made is dat ze ontwerpen brengen van designers, die samen met Made een aantal tussenstappen uit het productieproces hebben gehaald. Zo kunnen de spullen voor een leuke prijs verkocht worden. Ze vinden namelijk dat mooi design niet duur hoeft te zijn. Leuk bedacht van ze.

 

Hop hop

De meubels worden op bestelling gemaakt, waardoor het wat langer kan duren voordat ze geleverd worden. Mede daardoor blijven ze betaalbaar. En last but not least… want daar gaat het natuurlijk om, ze hebben hele mooie spullen. Van grote meubels en tuinmeubels, tot eetgerei en woonaccessoires. Hop hop, naar het Rokin dus, om even met eigen ogen te kijken.

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs. Beeld made.com: Marieke Wijntjes

 Sfeerbeeld: Mamietitine