In de Aap gelogeerd

 

Maartje: Deze tijd van het jaar met al die extra vrije dagen moeten we benutten! En waar gaan we dan heen? Naar het strand natuurlijk. Het liefst richting het schilderachtige dorpje Bergen. Maak je er gewoon meteen een weekendje van.

 

 

Aan een onopvallende dorpsstraat in Bergen staat wellicht het leukste logeeradres van de Noord-Hollandse kust. In de Aap heet het. Precies, daar waar je in kunt logeren. In de Aap hoort bij het woonhuis van Ymke en Emile die daar met hun zonen wonen. Hun droom om een hotel te beginnen op, laten we zeggen, Zanzibar, strandde – in a good way – in Bergen. Die hang naar zonnige oorden met een oer-Hollandse touch is precies wat je bij In de Aap treft: vrolijk is het adres, met een lekker strandtentensfeertje. Vergrijsde houten wanden, kleurrijke kussens, een vaas met veldbloemen, veel wit, veel blauw en veel vintage vondsten. Met als bonus dat In de Aap al hip was voordat ondergetekende dat woord kon spellen.

 

 

 

Er zijn een drietal eigen slaapkamers, twee in het voorhuis en een familiehuisje, Casa de Familia, achter in de grote tuin, de leukste van het stel. In de Aap gelogeerd zijn doe je vanaf €103 per kamer per nacht.

Stiekem ook leuk, en die zag je vast niet aankomen: Den Helder. Kun je mooi struinen in de Visbuurt.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Beeld: Sophia van den Hoek