HELP!

Op welk knopje moet ik nou drukken?

 

Lisette: Op knopjes drukken gaat bij mij vaak verkeerd; ik druk altijd op de verkeerde… Ik voel me dus een beetje dom.

 

 

Soms voel ik me zó dom en het heeft altijd te maken met apparaten. Neem nou mijn nieuwe autoradio. Ik snapte er niets van, en toen ik een tijdje met mijn man en het instructieboekje op schoot in de auto had gezeten, snapte ik er nog steeds niets van. Dus ik terug naar de garage.

 

‘Heel simpel hoor’, zei de garageman en hij drukte op een paar knopjes: ‘Kijk, zo doe je dat, niks aan de hand’. Blij reed ik weg. Maar onderweg naar huis bleek ik al totaal vergeten welk knopje ik ook weer moest indrukken voor wat. Ik probeerde wat, maar kennelijk verkeerd, want het ding bleef stokstijf stilstaan op AUX.

 

Treffend uitgedrukt, dacht ik, want zo voelt dat als prehistorische digibete dinosaurus met apparatenangst en knopjesvrees: AUX!

 

Ik ging rustig nog eens zitten met het boekje erbij en nu DENK ik dat ik MISSCHIEN de belangrijkste knopjes weet. Maar zeker weten doe ik het niet.

 

En als het nou bleef bij een autoradio… Maar het leven zit vol apparaten. Ik doe nog steeds interviews met een zwaar verouderde cassetterecorder met grote simpele knoppen, maar mijn laptop moet af en toe vernieuwd. O! Kon ik maar als een ouwe hippie worteltjes telen en mijn eigen kleren weven en ’s avonds alleen maar zelf romantische liedjes zingen met de gitaar.

 

Nu ben ik geïnteresseerd in Tomatis, een methode om je middenoorspiertjes te trainen waardoor je beter hoort en beter zingt en eigenlijk alles beter gaat. Zeggen ze. Maar er kwam met de post een koptelefoon en zo’n dingetje dat ergens in moet en ik stond weer helemaal voor schut.

 

‘Ik stuur je wel een Ipod’, zei de Tomatis-trainer.

 

‘Niet doen!’ riep ik. ‘Dat heb ik niet, daar snap ik niks van.’ Want bij het woord alleen al kromp mijn maag.

 

‘Joh, dat is zo simpel,’ zei hij, ‘dat heb ik aan mijn moeder ook gegeven en die is 91.’

 

Misschien snap ik het op mijn 91ste?

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.

www.lisettethooft.nl