Linda de Mol stapt na ruim 10 jaar bij RTL op.

 

 

Volgen we Linda of blijven we toch bij RTL?

 

 

Komt het als een verrassing dat Linda opstapt? Nee. Ze heeft altijd al duidelijk gemaakt dat ze zou overstappen als haar broer haar bij Talpa Network nodig heeft. En in december kwam dan uiteindelijk de onvermijdelijke vraag. Daar kon ze natuurlijk geen nee tegen zeggen. Tja, het is en blijft familie, hè? 

 

Maar hoe gaat het dan nu verder met RTL? Ik bedoel, het lijkt erop dat alle talenten langzamerhand allemaal opstappen. Albert Verlinde, Gordon, Jan Versteegh, Wendy… En dan nu ook nog Linda. Als ik RTL’s CEO was zou ik niet meer zo makkelijk de nachten doorkomen. Het voelt zelfs wel een beetje als een media-oorlog. 

 

Op 1 juli gaat Linda officieel aan de slag bij Talpa Network. Daar zal ze Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland presenteren op SBS6. Daarmee verliest RTL dus niet alleen één van haar boegbeelden, maar ook een aantal van de best bekeken programma’s op de zender. Dat is wel even slikken.

 

Maar nu de échte vraag: wat gaat de rest van Nederland doen? Volgen we Linda naar Talpa of blijven we bij RTL? 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn