Koninklijke familie heeft een nieuw optrekje

 

Het was voor de Oranjes tijd om te verhuizen. Gisteren hebben zij hun intrek genomen in een nieuw paleisje in Den Haag.

 

Vijftien jaar lang heeft onze koninklijke familie met plezier in Villa Eikenhorst in Wassenaar gewoond. Maar aan alles komt een eind. Gisteren hebben koning Willem-Alexander en zijn gezin hun eerste nacht doorgebracht in hun nieuwe optrekje. Of nou ja, een optrekje is misschien wat bescheiden uitgedrukt. Een heus woonpaleis zou ik het eerder noemen. Niet dat ik daarvan sta te kijken, we hebben het hier wel over onze koning. Wist je dat je de villa van de koning geen villa noemt omdat het de woning van een vorst is? Je gebruikt daarvoor het woord paleis. Best chique.

 

Gisteren is Wassenaar dus ingeruild voor Den Haag. Gelukkig hoeven ze hun inboedel niet ver te verkassen. Zes kilometer van hun oude onderkomen verwijderd nemen ze hun intrek in paleis Huis ten Bosch, dat tot 2014 nog de woonplaats van prinses Beatrix was. Daarna werd het onderkomen flink gerenoveerd en nu is het helemaal klaar voor onze koning en koningin met hun drie prachtige meisjes.

 

Maar nu vraag ik mij af: wat gaat er met het oude Oranjepaleis in Wassenaar gebeuren? Er staat opeens een wel heel bijzonder optrekje leeg. Ik heb zo het vermoeden dat dat paleisje niet zomaar op Funda komt te staan. Hopelijk daarover snel meer…

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts