Met je kinderen naar Londen?

 

Rachel: Een paar dagen met je gezin naar Londen? Goed plan! Maar waar slaap je zonder bij voorbaat je hele budget erdoorheen te jagen? (Want natuurlijk bestaan er Airbnb-achtige constructies, soms wil je gewoon een hotel.) Gelukkig zijn er best mogelijkheden waarmee je het qua euro’s nog een beetje leuk kunt houden.

 

Een aantal hotelketens is goed ingespeeld op gezinnen en bieden family rooms, al dan niet met tussendeur, die qua prijs vaak wat lager liggen dan twee aparte kamers. Helemaal als je wat verder uit het centrum gaat zitten, kun je voor rond £150 (ongeveer €175) per nacht met z’n vieren slapen. Niet per se spotgoedkoop, maar voor wereldstadbegrippen niet onaardig. Verder moet je zo’n ketenhotel niet kiezen voor de mooi. Ach, als je bedenkt dat je er alleen ’s nachts bent, is het leed nog wel te overzien.
Hotelketens als Best Western en Novotel hebben soms goeie deals, maar als je op zoek bent naar een betaalbaar hotel voor je gezin, moet je eigenlijk niet veel verder kijken dan Premier Inn. Bijna alle vestigingen in Londen hebben familiekamers, kinderen onder de zestien slapen en ontbijten gratis en vaak heb je met z’n vieren voor circa £100 (€120) per nacht onderdak. De hotels zijn simpel maar effectief. Op de site wordt aangegeven wat de nieuwste vestigingen zijn; die zijn niet alleen extra fris, maar geven vaak ook korting om nieuwe klanten te trekken.

 

 


 

Minder dertien-in-een-dozijngevoel?

Vaak is dit wel een beetje duurder, maar ook dan is het nog mogelijk om jezelf niet op giga-kosten te jagen. Hieronder een paar goeie opties – de meeste met gezinskamers. Vroeg boeken is in de meeste gevallen wel slim, vooral voor weekends.
Zuid-Londen: In de up-and-coming wijk Peckham boek je bij de Victoria Inn een driepersoonskamer vanaf £120 (€140), en eventueel zijn twee of meerdere tweepersoonskamers van £90 (€105) het overwegen waard.

Noord-Londen: Ook bij het vorig jaar geopende Green Rooms in Wood Green zijn twee of meer tweepersoonskamers qua kosten redelijk te overzien. Een tweepersoonskamer doet daar £72 (€85) per nacht, zonder ‘en suite’. In Londens eerste ‘kunsthotel’ worden bovendien regelmatig tentoonstellingen en optredens georganiseerd en krijgt om de paar maanden een veelbelovende jonge kok de kans om het restaurant te runnen.

West-Londen: Bij Studio 55 in Ealing overnacht je in een vierpersoonsstudio vanaf £145 (€170).

Oost-Londen: Geen familiekamers bij het gloednieuwe Good Hotel, maar met een prijs van vanaf £65 (€75) voor een tweepersoonskamer, is de twee-keer-twee-optie iets om over na te denken. Bovendien slaap je op een boot en heb je een uitzicht waar menig Londenaar jaloers op zou zijn.

 

Liever in Centraal Londen?

Het Jesmond Hotel in Bloomsbury heeft vierpersoonskamers vanaf £175 (€205) per nacht. Er is ook een vijfpersoonskamer.

Bij het London House Hotel in Bayswater hebben ze vierpersoonskamers vanaf £130 (€155) per nacht.

Je moet ervan houden, maar het Pavilion Hotel, dichtbij Paddington Station, is supergrappig. Om je een idee te geven: celebrityfotograaf Mario Testino vond het decor van het hotel hysterisch genoeg voor een Vogue fotoshoot en de hoteleigenaar rijdt rond in een paars Lamborghini Diablo. Maar ze hebben wel mooi een vierpersoonskamer voor £135 (€160) per nacht.

 
Of toch maar een Airbnb?

Check dan even hier voor tips voor de leukste wijken.

 

Lekker hysterisch, en de hoteleigenaar rijdt rond in een paarse Lamborghini

 

 

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.

Fotografie: Green Rooms London