London is the place
to airbnb

 

Naar Londen reizen is het probleem niet; je vliegt er in minder dan een uur – en met een beetje geluk voor een paar tientjes – naar toe. Maar dan moet je nog ergens slapen en laat dat nou zo ongeveer niet te doen zijn, zeker niet als je met een gezin reist. Thank goodness voor Airbnb dus. Maar welke buurten zijn het fijnst?

 

 

Hoewel er ook in Chelsea en Kensington appartementen te vinden zijn waar je met een gezin kunt logeren voor €70-€100 per nacht, moet je je wel afvragen of zo’n supercentrale plek opweegt tegen de vaak toch wat beperktere en minder fijne ruimte die je krijgt voor dat geld. Bovendien is zo dicht mogelijk in het centrum logeren totaal niet nodig want reizen moet je toch; ook als je in The Ritz overnacht is Madame Tussauds niet op loopafstand. Het maakt dus helemaal geen bal uit als je niet in OV-zone 1 zit; zone 2 is prima en ook zone 3 tot en met 6 zijn nog goed te forenzen. Als je dus voor een net iets minder centrale wijk kiest, krijg je meer huis voor je geld en heb je bovendien meer keus.

 

Noord-Londen

Islington is een levendige plek met veel leuke winkels en vanuit hier zit je per Northern of Victoria Line binnen de kortste tijd in de binnenstad. De omgeving rond Hampstead Heath is ook een aanrader – prachtig groen – maar in het €70-€100 per nacht-segment is daar niet heel veel te halen. Camden is wat dat betreft beter; met de markt en Regent’s Park Zoo is Camden op zichzelf al een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen. Bovendien ligt het zo dicht bij centraal Londen dat je het als je zou willen gewoon kunt lopen. Iets noordelijker, rond Holloway en Archway, is ook een goeie optie dankzij goede verbindingen met centraal Londen via de Northern Line.

 

Het maakt helemaal geen bal uit als je niet in Zone 1 zit

 

Oost-Londen

Wijken als Shoreditch, Hackney en Stoke Newington zijn heel leuk als je met teenagers reist, want een hoog hippe-tentgehalte en veel fantastische ‘urban art’. Iets minder goed aangesloten op het ondergrondse netwerk maar super overgrondse treinverbindingen: vanuit Hackney Central sta je in nog geen half uur onder aan de Big Ben.

 

Zuid-Londen

Een aantal wijken ligt net ten zuiden van de Theems op het randje van Zone 1 waardoor ze heel vlot bereisbaar zijn. Elephant & Castle en Battersea bijvoorbeeld, maar ook Clapham is een goeie optie (en met zijn grote park bovendien een gemoedelijkere plek voor gezinnen met kleine kinderen). Een beetje verder zuidwaarts liggen Peckham en Brixton; iets minder dicht tegen het centrum aan maar wel enorm hip en met een druk wereldstadgevoel dat het goed zal doen bij iets oudere kinderen. Ook prima bereikbaar trouwens; vanuit Peckham ben je met de ‘overground’ trein in een half uurtje in hartje stad en met de ondergrondse vanuit Brixton ben je in nog geen kwartier op Oxford Circus.

 

Kijk voor meer informatie over Brixton ook even op mijn eerdere blog.

 

West-Londen

West-Londen is tot aan Heathrow op veel plaatsen behoorlijk ‘high-end’ – dus het aanbod aan goedkopere airbnb’s is wat minder, maar rond Shepherd’s Bush, White City en verder west richting Acton is er behoorlijk wat te scoren op rustige plekken met prima verbindingen richting binnenstad.

 
 

 

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.

Fotografie: Fotografie: Rachel Lancashire, Shutterstock, Getty Images, sfeerbeeld: Camden lock market camdenlockmarket.com