Kijken zonder kopen

house for sale powned

 

Ben jij ook zo dol op loeren op Funda, gewoon om te kijken zonder te kopen? Dan wil je dit nieuwe tv-programma vast wel zien.

 

 

 

Een van de eerste dingen die ik in de ochtend doe is koffiezetten en daarna gelukzalig de Funda-app openen. Niet omdat ik op zoek ben naar een nieuw huis, maar omdat ik zo graag kijk hoe een ander haar huis heeft ingericht. Ja, ik geef het toe: ik ben gewoon een gluurder.

 

Nou is het zo dat megaveel huizen er hetzelfde uitzien: visgraat parketvloer, zwart metalen deuren en groene badkamertegeltjes. Daar vind ik dus niet zoveel aan, ik zoek juist die parels zoals je ze zelden ziet. Een kitscherige woonkamer met panterbehang, namaakbont op de bank en een loeigroot aquarium. Of een oersaaie doorzonwoning die er juist aan de binnenkant uitziet als een toverbal met waar je ook kijkt alle knalkleuren van de regenboog. Nog leuker zou het zijn als je wist waarom de bewoners bepaalde kleur- en interieurkeuzes gemaakt hebben en wat ze gedaan hebben om het huis helemaal naar hun zin te krijgen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Omroep PowNed (@omroeppowned)

 

Dat dachten ze bij omroep PowNed ook en daarom maakten zij er tv van. In ‘House for sale’ komen de opvallendste woningen voorbij die op huizenverkoopsites worden aangeboden. Megagroot of juist superklein. Elk huis heeft zo zijn verhaal en de bewoners vertellen hoe ze hun woning zo naar hun bijzondere smaak hebben ingericht en wat er allemaal in het huis is gebeurd. Zo is er de bouwval van Mariska die het huis van haar overleden ouders erfde. Die wilden er ooit een vakantiehuisje van maken, maar dat is helaas nooit gelukt en nu wil Mariska er graag van af. Of het Brabantse nieuwbouwpaleis van 344 m2, wat zo groot is dat de een de ander belt om te vragen of ie koffie wil. Want van dat gegil naar elkaar word je helemaal gek.

 

Kijken zonder kopen dus en het is echt hilarisch om te zien hoe sommige mensen wonen. Dit is toch nog veel leuker dan loeren op Funda?!

 

Vanaf dinsdag 1 november om 20:25 uur op NPO3

 

Beeld credits: Powned

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit