Kijk je vanavond ook naar de kerstspecial van ‘Call the midwife’?

Zoals je weet zwelg ik graag in nostalgie en romantiek, dus zit ik vanavond aan de buis geplakt voor de kerstspecial van Call the midwife.

 

Soms denk ik werkelijk dat ik in het verkeerde decennium ben geboren. Al mijn hele leven ben ik dol op kostuumdrama’s en series die gaan over een periode waarin zelfs mijn opa en oma kleuters waren. Denk Downton Abbey, James Herriot en al die andere Britse series die zo steengoed in elkaar zitten. Dan zal het je ook niet verbazen dat ik aan de buis geplakt zit als de kerstspecial van Call the midwife wordt uitgezonden.

 

 

De serie gaat over Nonnatus House, een geboortekliniek in een van de armste wijken van Londen waar je het dagelijkse leven volgt van nonnen en verloskundigen in de jaren 50 en 60 die vrouwen helpen om hun kindje veilig ter wereld te laten komen. Het gaat natuurlijk over romantiek, liefde en het nodige drama, maar ook over belangrijke maatschappelijke veranderingen in de geboortezorg in die jaren. Denk aan de komst van de anticonceptiepil en het gebruik van lachgas tijdens de bevalling.

 

 

In Groot-Brittannië is de serie al vanaf dag 1 een enorme hit en ook hier in Nederland zijn er steeds meer fans die de avonturen van Trixie Franklin, Sister Julienne en Doctor Patrick Turner volgen. Deze kerstspecial is de start van alweer het elfde seizoen van deze geweldige serie op BBC First.

 

Zou Lucille Anderson eindelijk op tweede kerstdag met de liefde van haar leven trouwen of zit er toch een kink in de kabel? En gaat het wel goed met al die bevallingen in de kerstnacht? Gelukkig is daar Moeder Mildred die zich niet gek laat maken.

 

Ook zin in een avondje pure nostalgie of ben je al een grote fan van de serie, zorg dan dat je vanavond om 19.00 uur klaar zit voor deze heerlijke special op BBC First.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit