Jinek is terug!

 

We hebben er eventjes op moeten wachten maar gisteravond was het dan eindelijk weer zover.

 

Heb jij Jinek ook zo gemist op je televisie? Eind juli was de laatste keer dat we Eva Jinek konden zien schitteren in haar talkshow Jinek. Rond die tijd konden we haar bewonderen met een dikke toeter. Het werd die zomer dan ook hoogtijd voor verlof. ‘Tot januari!’ kondigde de aanstaande moeder destijds op haar Instagram aan. Bij haar voorlopige afscheid beloofde ze over niet al te lange tijd terug te keren, en dan waarschijnlijk aanzienlijk slanker dan nu. Inmiddels zit de presentatrice al bijna vier maanden op een roze wolk door de geboorte van haar prachtige zoontje Pax. Ook is ondertussen de tijd voor haar ‘andere kindje’ weer aangebroken. Gisteravond maakte Eva haar terugkeer op de buis met haar late-night talkshow.

 

De afgelopen dagen nam Eva haar Instagramvolgers mee in het aftellen naar dit grote moment en het nieuwe jaar. Ze nam korte filmpjes op waarin ze interessante vragen van haar volgers beantwoordde. Deze antwoorden konden wij vervolgers op haar Instagrampagina terugzien. Het was alsof je een persoonlijke boodschap van haar kreeg, ik vond het een superleuk initiatief van onze Jinek.

 

Zo liet de presentatrice weten dat ze erg blij is dat ze weer gaat werken, dat ze dat mag doen met haar collega’s en dat ze haar programma weer mag maken. Helaas zit er ook een minpuntje aan het leven van een hardwerkende moeder. ‘Ik zeg eerlijk dat ik het ook wel pittig vind om mijn baby thuis te laten. Gelukkig is zijn vader thuis tijdens deze eerste periode, maar ik vind het wel moeilijk’, vertelt Jinek op haar Instagram. Maar ze laat haar volgers ook weten dat ze het nieuwe jaar mag beginnen op de leukste manier die ze kan bedenken: ‘achter mijn talkshowtafel vol met interessante gasten’. Het wordt wel weer even omschakelen, denkt Eva. Ze heeft het gevoel dat ze van een heel andere planeet moet terugkomen. ‘Ik heb een paar maanden alleen maar babytaal uitgekraamd, en nu moet ik weer met volwassen gaan praten’, vertelt ze in het programma 5 Uur Live. Ja, stel je voor, ben je allerlei politieke kwesties aan het bespreken met mannen in pak, brabbel je ineens ‘ahhhh gossie jongetje toch’. Ook denkt de presentatrice dat het ouderschap haar als interviewer heeft veranderd. Ze vindt zelf dat ze toegankelijker en opener is geworden. En die kwaliteiten kan je zeer goed gebruiken in een talkshow.

 

 

 

Eva Jinek polaroidDat de moeder apetrots is op haar kleine spruit spat van de Instagramfilmpjes af. ‘Afgelopen jaar was het belangrijkste jaar uit mijn leven, want ik heb een baby gekregen.’ Ze kijkt nu al heel erg uit naar het moment dat hij groter is, ze is erg benieuwd wat voor persoon hij later wordt.

 

Ook vertelt Jinek haar goede voornemen voor 2019: heel veel op tijd komen in plaats van te laat. Deze vult het rijtje van de redactie mooi aan. Staat jouw goede voornemen er ook tussen?

 

Jinek gisteravond gemist? Kijk hier de uitzending!

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts