Goede voornemens van de redactie

Goede voornemens. Je bent er een voorstander van of je bent het niet. Ik ben het wel. Vorig jaar waren mijn goede voornemens een nieuw appartement, veel reizen, vriendinnen vaker zien en een cursus doen. Ik heb ze allemaal ingelost.

 

Sinds juni zit ik in een fijn appartement met vriendjelief in het westen van de stad. Reizen naar New York, Madrid, Valencia, Brussel, Londen, en ga zo maar door zijn gepland en volbracht. Vriendinnen zie ik vaak genoeg. En ik ben momenteel druk bezig met een cursus die ik in februari afrond. Goed gelukt dus zou ik zeggen.

 

Maar nu komt 2019 er al aan. En dat betekent nieuwe voornemens. En ja ja, ik kan wel zeggen dat ik meer wil sporten, maar jongens, daar moet ik me écht bij neerleggen, dat gaat gewoon niet gebeuren. Dus hierbij mijn lijst van voornemens. En als ik dan toch bezig ben schrijf ik ook even die van de rest van de redactie op. Want we’re all in this together.

 

Danique

 • Leren surfen
 • Terug naar Azië gaan voor een vakantie (ik heb me toch een heimwee, niet normaal)
 • Mijn cursus goed afronden
 • Een kunstwerk van Blair Breitenstein kopen want ik ben al jaren verliefd
 • Meer tijd voor mezelf nemen

 

Franska

 • Kort maar krachtig: minder ja zeggen als ik nee denk.

 

Irene

 • Meer lol door meer calorieën. Want door suikervrij te eten word ik er niet gezelliger op…

 

Nikita

 • Eindelijk uit huis gaan
 • Mijn eigen webshop beginnen
 • Zoveel mogelijk reisjes inplannen

 

Selina

 • Mijn afstudeeropdracht halen zonder een halve burn-out te krijgen
 • Uitvogelen wat ik in godsnaam wil gaan doen na school
 • Appartementje vinden om samen te gaan wonen met mijn vriend
 • Mijn sportritme vasthouden dat best lekker gaat!
 • Meer zelfvertrouwen ontwikkelen op het gebied van mijn vak
 • Spaans weer oppakken
 • Sparen voor mijn reis naar Indonesië
 • Nieuwe klanten vinden voor grafische opdrachten
 • Een vriendinnentrip plannen
 • Überhaupt meer sparen!

 

 

Jasmijn

 • Het ouderlijk huis verlaten en met vriendinnen gaan samenwonen
 • Nieuwe landen en steden ontdekken
 • Die paar keer per week sporten écht het hele jaar volhouden
 • Nog meer nieuwe uitdagingen aangaan, gewoon JA zeggen en doen
 • Minder kleding kopen
 • En natuurlijk heel veel lol hebben

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn