Glaasje wijn inruilen?

 

Iets met goede voornemens en positieve effecten van dat drankje laten staan.

 

wijnglas

Misschien ken je het wel. Met alle feestdagen in december word je overspoeld met gezelligheid. Een drankje hier, een drankje daar. Zo gaat dat nou eenmaal. Ik doe daar in ieder geval goed aan mee, zeg ik je eerlijk. Nu had ik al een aantal weken nauwelijks gedronken (tot de feestdagen natuurlijk;)..) en dat beviel me eigenlijk super goed. Dat alcohol een tikkeltje slecht voor ons is, weten we natuurlijk wel, maar de positieve effecten van ‘niet drinken’ bevallen me wel. Iets met goede voornemens voor dit jaar?

 

  1. Je slaapt beter en rustiger. Én je wordt natuurlijk ‘beter’ wakker.
  2. Je krijgt een betere huid.
  3. Je valt af. Dit is natuurlijk een inkoppertje, want je schrikt echt als je weet hoeveel calorieën er in een drankje zitten. En om nou je wijntje in te ruilen voor een ‘skinny’ drankje als wodka-spa rood…
  4. Je eet minder. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je drankjes op hebt, je dertig procent meer eet.
  5.  Je geeft minder uit. Niet per definitie waar, maar in ieder geval geef je minder geld uit aan drank. Ik zat van de zomer nog met een vriendin op het terras. Zij aan de wijn en ik aan mijn spa rood. Ik moet zeggen, het was een goedkoop avondje voor mij en zeker niet minder gezellig.

 

Maar… als ik dan een keer een wijntje (of een paar) neem, geniet ik er dubbelop van. Moet kunnen toch?

 

 

 

Bron: Men’s Health

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares