Je moet er maar mee dealen

 

 

Kromme tenen had ik gisteravond. Vol plaatsvervangende schaamte zat ik te kijken hoe Philip voor de tweede keer in korte tijd een zeer onaangename verrassing kreeg. Hoeveel kan een mens hebben…

 

 

Philip was gisteravond te gast in het programma van Jeroen Pauw. Onderwerp van gesprek was natuurlijk de blunder van de VPRO. Philip kreeg zijn ontslag als columnist afgelopen zondag live tijdens zijn radiocolumn in OVT. Op z’n minst niet zo netjes.

 

Maar het kon nog erger. Jeroen liet een geluidsfragment horen waarin een andere columnist van OVT opmerkt dat er wel degelijk eerder door de hoofdredactie van de VPRO was gesproken over het congé van Freriks.

 

Maar wie moet hij nou geloven? Het lag natuurlijk voor de hand dat Freriks nogal van zijn stuk was door dit fragment. Hij had nota bene de hoofredacteur van de VPRO gesproken en die had hem verzekerd dat er niet eerder over het ontslag van Freriks was gesproken en dat hij het zo jammer vond dat Philip weg moest.

 

Tsja, ik vind het echt opmerkelijk dat er nu helemaal een wirwar van verhalen de wereld in wordt geslingerd. Wie vertelt er nu de waarheid en wie loopt er te jokken? Het is voor Philip natuurlijk extra rottig dat dit zo op live televisie gebeurt. Ik zou in een hoekje gaan zitten en

heel zachtjes willen huilen. Hij krijgt een camera en een heleboel toeschouwers voor zijn neus en moet er maar mee dealen. Al ben je jaren op de televisie, dit gaat natuurlijk niet in je koude kleren zitten.

 

Gisteravond nog om kwart over elf twitterde de redactie van OVT  dat het hen speet dat het ‘zo heeft moeten lopen’ en dat zij ‘Philip bedanken voor zijn bijdrage aan OVT de afgelopen jaren’. Misschien is het een idee dat de hoofredactie van de VPRO voortaan gewoon vertelt hoe het zit. Want als je liegt moet je zoveel onthouden. Zeker als er meer mensen bij betrokken zijn, gaat het altijd mis en praat er eentje zijn mond voorbij. Niet zo chic en reuze knullig.

 

 

 

Credits beeld Facebook: Pauw, BNN VARA

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit