Die blijft wel hangen

 

 

Zo nu en dan zijn het pareltjes en bij tijd en wijle zijn ze enorm irritant. Nee joh, ik heb het niet over kinderen, maar over televisiereclame. Af en toe zie ik er een voorbijkomen waar ik heel hard om moet lachen of waar ik toch een beetje langer over nadenk. Maar soms…

 

 

Het televisieprogramma Radar heeft gisteren de nominaties voor de Loden Leeuw van 2018 bekendgemaakt. Sinds 2002 wordt deze tegenhanger van de Gouden Loekie uitgereikt aan de meest irritante reclamespot van het jaar. Nou heb ik ooit gelezen dat een goede reclamespot in je hoofd blijft zitten. Maar een slechte is ook niet uit je gedachten te krijgen.

 

Zo vind ik het soms heel irritant om tijdens een avondje buizen te zien dat vrouwen heel blij zijn als ze de was doen. Ze dansen bij de wasmachine en kijken verrukt naar het wasmiddel alsof dat het allerleukste is dat ze ooit hebben gezien. Ik kan je vertellen dat ik nooit een dansje doe als ik een wasje in de trommel mik, jij wel? En ik geloof er geen barst van dat al die BN’ers zelf zorgen dat alles weer frisgewassen in de kast terechtkomt.

 

Herinner jij je nog die reclame voor een overlijdensverzekering door Adelheid Roosen? Vast wel. Maar weet jij nog de naam van die verzekeraar? Ik zou het echt niet meer weten. Maar tjonge, wat was ie irritant. Hij was bedoeld om de dood bespreekbaar te maken. Maar daar had niemand het over. Wel over hoe vervelend het was om Adelheid door een weiland te zien lopen met een urn in haar handen.

 

Dit jaar kunnen Becam, ASR en KPN in de prijzen vallen. Ik heb geen idee wie Becam is of wat ze doen, maar ik zit in mijn hoofd altijd te turven hoe vaak het woord Becam in de commercial wordt gezegd. (Heel, heel vaak!) En die meneer van de KPN-reclame vind ik hartstikke lief. Alleen, wie noemt zijn kind anno 2018 nog Marietje?

 

 
André Hazes, Gerard Joling en René Froger zijn genomineerd als de meest irritante BN’er in een reclamespot. Waar ze reclame voor maken ben ik vergeten, en jij vast ook. Maar wat ze zongen weet je vast nog wel…

 

Wil jij ook je stem uitbrengen? Dat kan hier

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit