5 andere grote live-uitzending­missers

 

Ojojoj … Dat was me het blundertje wel, hè, gisteren. Werd Philip Freriks live op de radio ‘ontslagen’.

 

Nou ja, blunderTJE …

Nou ja, ontslagen …

Het bleek allemaal een misverstand. Eentje van het kaliber olifant, dat wel. Want de live-radio zat vol pijnlijk ongemak. Ojojoj. En vol beschaafdheid ook, trouwens, want ze vlogen elkaar niet in de haren – voor zover dat al mogelijk zou zijn –, smeten niet met hun koffiekopjes, en Freriks liet de tafel ook gewoon op vier poten staan. Toch zal dit fragment voor altijd op mijn netvlies blijven. Niet gezien? Hier is-ie.  Er past maar één goed Nederlands woord bij: awkward.
 
5 andere live-uitzendingen waarin het behoorlijk mis ging.

 

1. Prachtige bijrol voor zijn oogleden

Áls je dan een gedenkwaardig televisiedebuut wilt maken als vrouw van een professor, hoef je echt niet je mooiste jurk aan te trekken en vol in de make-up. Je kunt ook als Max Verstappen door de bocht scheuren om je kinderen te halen tijdens een live-interview met de BBC. En de deur weer dichtmaken op je knieën! (Zie me niet! Zie me niet!) Ook een prachtige rol voor die vrolijke oudste dochter, trouwens. En een Oscar voor de oogleden van de professor. Blijft een heerlijk filmpje!
 

(Zo benieuwd wat er zich later in dat huis heeft afgespeeld!)

 

 

2. Yo, Jan-Peter!

Een wijze les: doe je nooit jonger of stoerder voor dan je daadwerkelijk bent. En al helemaal niet als je premier van Nederland bent. En al helemaal niet live op tv … Au!
 

 

 

3. (Fl)oepssss

Kende je deze al? Heb zo met haar te doen! Vanaf dit moment kun je zangeres Patricia Navidad namelijk niet meer horen zonder te denken aan dit fragment. Als ik haar was, zou ik een mooie reclamedeal sluiten. Met Always of OB, natuurlijk.
 

(Zo fijn dat het maandverbandje gewoon wit van kleur was. Het zou nóg erger zijn geweest als er bloed … Toch?)

 

 

4. Slappe lach

Zo vaak kijk ik niet naar voetbalanalyses, maar deze! Hoe chagrijnig je ook bent, of als je gewoon zin hebt in een fijn verzetje: dit fragment (van vier jaar geleden) is altijd bingo. Niet alleen Jack van Gelder blijft erin, hij neemt ons allemaal mee in zijn lachkick. Hahaha!
 

 

 

5. Zadelpijn

Ten eerste: wat zag het Journaal er 1991 anders uit! Ten tweede: je kunt me elke keer na dit fragment weer opvegen. Ken je ‘m nog?
 

Door: Beatrijs Bonarius

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

Afbeelding van Beatrijs Bonarius