Is dat nou zo moeilijk?

 

Misschien vind je me wel een enorme zeur maar ik moet gewoon even klagen over het warme weer. Niet vanwege de hitte, maar om een hele andere reden.

 

 

 

Mag ik even klagen? Want meine gute wat was het warm de afgelopen tijd. Ik was blij dat ik aan het einde van de dag even met de hond de hort op kon om in het park bij mij om de hoek even de beentjes te strekken. Het was er gezellig druk met drommen pubers die lekker aan het zwemmen waren, hele families die zaten te BBQ-en en stelletjes die op kleedjes lagen te picknicken. Superleuk dat je dat gewoon allemaal in je eigen buurtje kunt doen. Je sleept wel even met je spulletjes, maar dan heb je wel een topmiddag. Alleen een beetje jammer dat je vervolgens je afval niet terug mee naar huis neemt.

 

Iedere dag is het hier raak. De resten van gebraden kippenpootjes liggen her den der in het gras, afgekoelde wegwerp BBQ’s liggen op dezelfde plek als waar ze loeiend heet gebruikt werden en in de verte zie ik zelfs een eenzame kapotte campingstoel staan. De honden die hier worden uitgelaten stikken zowat in het afval waar ze tussendoor snuffelen en bovendien ziet jouw overgebleven picknick er nogal ranzig uit de volgende dag.

 

Hulde aan de mannen van de gemeentereiniging die hier dagelijks voor dag en dauw met prikkers over het grasveld lopen om de lege verpakkingen van de patatzaak in de buurt op te ruimen en de talloze sigarettenpeuken die naast de parkbankjes worden gedoofd op te vegen. Zo is het park weer fris en fruitig voor de volgende warme dag.

 

En dan begint het gewoon weer van voren af aan. En dat terwijl er werkelijk om de zoveel stappen een afvalbak of kliko staat. Ligt het nou aan mij of is het echt zo moeilijk om je troep in zo’n bak te gooien?

 

Ik ben haast blij dat het de komende dagen niet zulk best weer is want dan blijft het park tenminste schoon.

 

Zo, ik ben het kwijt…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit