Coldplay komt binnenkort naar Nederland

coldplay

 

De kans is héél groot dat we volgend jaar getrakteerd worden op een show van Coldplay in Amsterdam: in de Johan Cruijff ArenA.

 

 

 

Daar hinten ze namelijk op in hun nieuwe videoclip Humankind, die gisteravond werd gelanceerd. In de allereerste seconden van de videoclip komen verschillende hints voorbij voor hun nieuwe tour. Zo zien we ook Zürich en Kopenhagen langs flitsen, maar dus ook Amsterdam.

 

Dat de locatie de Johan Cruijff ArenA wordt is wat lastiger te ontcijferen, maar laat dat maar aan de fans over. Coldplay heeft namelijk een eigen geheimtaal bedacht voor hun nieuwe album en die hebben de diehard fans natuurlijk al helemaal door. Zo konden ze ontcijferen dat het concert in de Johan Cruijff ArenA zal zijn.

 

We zullen nog wel even moeten wachten, ze zijn namelijk momenteel nog volop aan het touren door het Verenigd Koninkrijk. Al zullen deze nieuwe data volgens de band snel bekend worden gemaakt.

 

Wat ik dan toch echt wel jammer vind (jep, ik wil hier toch eventjes over klagen) is dat het geluid in de ArenA gewoon zó godvergeten gaar is dat ik er daarom al niet naartoe zou gaan voor een concert. Tenzij het natuurlijk Taylor Swift is of iemand anders die ik héél graag wil zien. Ik snap de afweging wel: in de ArenA kunnen er maximaal 71.000 bezoekers en in iets als de Ziggo Dome ‘maar’ 17.00. Het geluid is in de Ziggo Dome dan wel zoveel beter en alle acts komen daar ook zoveel beter tot hun recht dat ik het echt zonde vind. Dus als Coldplay nou besluit om vier keer de Ziggo uit te verkopen ben ik helemaal blij.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer