Sardinië biedt €15.000 als je naar het eiland verhuist

sardinie

 

Altijd al op een prachtig eiland willen wonen of gewoon het liefst makkelijk geld verdienen?

 

 

 

Boek dan een one way ticket naar Sardinië en ga daar wonen. Dan krijg je namelijk 15.000 euro toe ook. Whut? Ja, dit is serieus waar.

 

Sardinië kampt al jaren met een totale leegloop van dorpen en dat willen ze nu echt tegenaan. En tsja, blijkbaar lukt het ze niet om de mensen daar te houden, dus wat werkt er beter dan het eeuwenoude trucje genaamd omkoperij? De overheid heeft hiervoor maar liefst 45 miljoen euro gebudgetteerd, dus dit is een behoorlijk groot project.

 

Er zitten natuurlijk wel wat ‘spelregels aan’, namelijk:

– De gemeente die je uitkiest mag maximaal 3.000 inwoners hebben
– Je hebt nog tot 2024 de tijd om van deze ‘actie’ gebruik te maken
– Met het budget van 45 miljoen euro kunnen er ongeveer 3.000 mensen profiteren van deze actie
– Wanneer je een woning hebt gekocht in een dorp, moet je er binnen achttien maanden naartoe verhuizen

 

En hoe het dan zit met die 15.000 euro? Die krijg je helemaal gratis en voor niets, als een subsidie om het huis mee aan te schaffen of het huis mee te renoveren. En nee, dat hoef je dus niet terug te betalen aan de overheid.

 

Geen idéé hoe dit belastingtechnisch werkt en hoe lang je er dan moet wonen om er gebruik van te maken, maar het lijkt me heerlijk om de helft van het jaar op het mooie Sardinië te zitten, hoor. En het is ook nog steeds héél wat betaalbaarder dan de huizen hier. Ik zeg: let’s goooo.

 

Serieus geïnteresseerd? Check hier alle info. Wel even vertalen, want het is in het Italiaans.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer