Máxima’s mooiste

 

Mijn guilty pleasures op Koningsdag: een oranje tompoes en de jurk van Máxima

 

Ieder jaar op Koningsdag ben ik reuzenieuwsgierig. Wat zou ze aanhebben? Want onze koningin weet me altijd weer te verrassen. Hoe doet ze dat toch? Kleuren waarvan ik dacht dat ze samen vloeken als een malle, lijken opeens een match made in heaven als Máxima ze draagt. Oranje met beige, bruin met blauw. Ik vind het dan allemaal even mooi.

 

De hele dag op hoge hakken, hoe houdt ze dat toch vol? In vol ornaat, hè: hoed, handschoenen, boeketje. En ze komt zelfs weg met een broekrok. EEN BROEKROK! Ik mag het misschien niet zeggen, maar Máxima ziet er zelfs in een jute zak nog super-stylish uit.

 

Jammer dat deze Koningsdag nu noodgedwongen is omgetoverd tot Woningsdag. Nou weet ik dat ze vandaag thuis op Paleis Huis ten Bosch de verjaardag van haar man viert, Zal de koningin me verrassen en een blik gunnen op een speciale Woningsdagoutfit? Ze zal vast niet in haar gewone kloffie op de bank zitten, toch?

 

Ik dus wel, zelfs met een oranje trui op een beige broek. Heb ik van Máxima geleerd. Mijn oranje tompoes staat al klaar. Helaas geen Koningsdag in Maastricht op tv dit jaar. Maar gelukkig hebben we de foto’s van eerdere jaren nog. 

 

2019 in Amersfoort, 2018 in Groningen & 2017 in Tilburg

 

2016 in Zwolle, 2015 in Dordrecht, 2014 in Amstelveen & 2013 Kroning Willem-Alexander in Amsterdam

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit