Wat vond jij van De Avondshow van Lubach gisteravond?

 

Zat je gisteravond ook klaar voor De Avondshow met Arjen Lubach? Viel toch een tikkie tegen nietwaar?

 

 

Al dagen dacht ik iedere keer als ik Paul Witteman op tv zag, Oh ja, Arjen Lubach komt gelukkig weer terug. Ik was een van die soms wel twee miljoen kijkers die Lubach 13 seizoenen lang op de zondagavond trok zijn Zondag met Lubach. Hilarisch waren zijn verhelderende items over het belangrijke handelsverdrag TTIP, waar wij Nederlanders he-le-maal niks van afwisten of het promotiefilmpje over Nederland voor Donald Trump, dat ruim 11 miljoen keer bekeken is op YouTube. Ik had er dus wel sin an gisteravond.  

 

Maar zijn nieuwe Avondshow viel mij toch een tikkie tegen. Het eerste deel leek wel erg op zijn zondagse programma en dat was weliswaar weer grappig als vanouds. Maar het interview met Kim van Kooten vond ik gewoon tenenkrommend slecht en dat voor een talkshow?! Deze vakvrouw kan zoveel meer vertellen dan het getrut over het herschrijven van de schoolmusical van een van kinderen of over de kunstpiemel die haar man in de serie De verschrikkelijke jaren tachtig gebruikt. Gaap! Een gemiste kans wat mij betreft.

 

Misschien is het vloeken in de kerk hoor, maar ik vond er dus geen bal aan. Nou snap ik heus wel dat ik het echt niet beter kan dan Lubach himself, want 4 avonden op een rij de kijkers aan je binden, ik geef het je te doen. Maar ik hoop dat het vanavond een stuk spannender wordt met de dagelijkse satire op de late avond, anders haak ik af.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit