Instant verjongingskuur

 

Als je gezichtsoefeningen doet kun je er wel 3 jaar jonger uitzien

 

 

Natuurlijk zit ware schoonheid altijd van binnen. Maar ja, wat minder rimpeltjes hebben – dat is áltijd mooi meegenomen, nietwaar?

 

Om een jonge look te krijgen heb je al die peperdure anti-rimpelcrèmes helemaal niet meer nodig. Gelukkig maar. Want wat wil nou het geval? Als je gezichtsoefeningen doet dan kan je huid er wel tot 3 jaar jonger uitzien. Het is getest en jawel: na 20 weken zagen de vrouwen die meededen aan het onderzoek er een stuk jonger uit. Alle vrouwen waren tussen de 40 en 65 jaar oud. En dat terwijl ze de oefeningen maar 30 minuten per dag deden. Dat lukt iedereen wel, toch?

 

Bij gezichtsoefeningen kun je bijvoorbeeld denken aan je kin van voor naar achteren bewegen, je hoofd van links naar rechts schommelen of je kaken op en neer bewegen. En wat er dan gebeurt, met je gezicht? Dermatologen stellen dat de huid rond de boven- en onderkaak steeds voller wordt als je dit doet. Dat komt doordat je spieren wat groter worden. Hierdoor worden rimpeltjes als het ware automatisch opgevuld en gaat de huid niet hangen. Het resultaat mag er zijn. Eerst was de gemiddelde geschatte leeftijd door onbekenden van de vrouwen 50,8 jaar. Na acht weken was het al 49,6 jaar en na twintig weken zelfs 48,1 jaar. Ongelooflijk, toch? 

 

Lekker goedkoop ook

 

Wetenschappers noemen het “een goedkope, niet-giftige manier om er jonger uit te zien of de resultaten van andere cosmetische of anti-verouderingsbehandelingen die ze ondergaan, te vergroten.” Kijk, dat klinkt ons als muziek in de oren. 

 

4 gezichtsoefeningen die je rimpels kunnen verminderen: 

 

1.

Leg van je beide handen 1 vinger vlak onder je haargrens en een ander vinger net boven je wenkbrauw. Trek nu je wenkbrauwen op. Probeer het 10 seconden vast te houden. Doe het zeker 1 keer per dag 1 minuut. Dit helpt tegen voorhoofdrimpels.

 

2.

Leg je middelvingers op de jukbeenderen onder je ogen. Trek je wenkbrauwen op en leg je wijsvingers onder je wenkbrauwen. Trek je wenkbrauwen weer op en hou het vast. Doe het ook 1 keer per dag 1 minuut – om kraaienpootjes tegen te gaan.

 

3.

Voor de rimpels rondom de mond: lach overdreven maar houd je lippen om je tanden heen. Doe de oefening 30 keer per dag.

 

4.

Houd je lippen op elkaar en trek je mondhoeken naar beneden. Dit mag je fanatiek en overdreven doen. Want als het goed is, voel je dit in je hals. En zo krijg je een strakkere halslijn.

 

 

Door redactie Franska.nl