Ik vind dus ergens iets van

 

En misschien ben ik een ouderwetse zeur, maar toch. Het zit namelijk zo…

 

Kinderen in groep 3 hoeven vanaf nu niet meer aan elkaar te leren schrijven. En dat vind ik jammer. En misschien ben ik een ouderwetse zeur, maar toch. Het zit namelijk zo…handschriften aan tijd onderhevig. Mijn grootouders schreven nog echt aan elkaar. En allemaal met rechts. Ik ben een handschrift-fetisjist dus kan enorm genieten van een mooi schrift en een goede pen. Zo probeer ik alles met vulpen te schrijven. Omdat het lekkerder schrijft, maar vooral omdat het er zo mooi uitziet.

 

Na het horen van Het Nieuws bekeek ik mijn eigen schrift nog eens kritisch. En eerlijk is eerlijk, hoe klassiek ik het zelf dan ook moge vinden, er zit geen een letter aan elkaar. Dus waarom vind ik het dan zo jammer? Dat kinderen iets niet meer leren wat ze toch niet gaan gebruiken? Ik heb er geen antwoord op. Al kunnen we dan de tafels ook meteen afschaffen want als ze ouder zijn gaat alles met de rekenmachine. Als dat de reden is, kan ik er nog wel een paar verzinnen. Dus ik vind het gewoon jammer. En een beetje verarming. Wat jij?

 

Fijne dag,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach