‘Ik hoor dat u geïrriteerd bent’, sprak Wout van de reserveringsafdeling

 

‘Ik stel voor dat u dan maar gewoon op zoek gaat naar een andere accommodatie.’

 

 

 

We zouden de stad uit met oud en nieuw. Dat is nodig vanwege de vuurwerkhel die onze honden niet verdragen. Om zeker te zijn van een relaxed uiteinde en dito begin had ik notabene al in het voorjaar gereserveerd. Twee nachten in een absoluut op en top gerenommeerd kasteel in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg – om misverstanden te voorkomen: ik bedoel hier dus nadrukkelijk níet het hotel met de toekan dat ook in dat dorp zit! In het restaurant, zo werd me verzekerd, was een sectie speciaal voor gasten met honden, dus met dat silvesterdiner zat het wel snor. Was het door mijn onderbuikgevoel dat ik toch nog maar even ging bellen vlak voor kerst?

 

Het gesprek begon ermee dat het silvesterarrangement volgens Wout van de reserveringsafdeling helaas helemaal was uitverkocht. Ook voor hotelgasten zoals wij?

 

Jazeker wel. En dat verhaal van die sectie in het restaurant waar we met onze honden onder tafel mochten, dat kon niemand gezegd hebben, dus dat moest een leugen zijn. En zei ik trouwens honden? Dat zou sowieso een probleem worden want die stonden niet eens in de reservering.

 

Waren wij dan veroordeeld tot een verblijf op onze hotelkamer op oudejaarsavond? Potverdorie! Dat had ik me toch echt heel anders voorgesteld. ‘Potverdorie’, inderdaad.

 

Hoewel ik kan vloeken als een bootwerker zei ik toch echt ‘potverdorie’. Desalniettemin was Wout niet van dit taalgebruik gediend. Vloeken hoeft gewoon niet zo van hem. ‘Huh? Nu moet je toch ophouden Wout.’ Ophouden?

 

‘Ik hoor aan uw stem dat u geïrriteerd bent,’ ging Wout door. ‘Ik stel voor dat u dan maar gewoon op zoek gaat naar een andere accommodatie.’

 

Ik mompelde dat ik nog nooit zo onbeschoft was benaderd en viel toen stil – letterlijk met stomheid geslagen. Even later kwam deze mail van Wout – en ik quote:

 

..Beste mevroiuw Bormans,


Excuses voor ons minder aangename tellefonisch onderhoud,
Echter om verwarring te voorkomen – U kunt wekl ontbijten met honden in een aparte sectie
maar diner is niet mogelijk met honden – Op 31 december is er helemaal geen diner meer
mogelijk want het sylvesterarrangement is reeds volgeboekt.
Wel kunt u met honden in de bistro ( kleine kaart) – en dat kan beide dagen – enkel 
op 31 december maar tot 20 uur. Feestavond vanaf 22 uur kan ook nog maar daar mogen honden
weer niet mee.
Derhalve is mijn oprechte advies te annuleren ( ik heb zelf ook 2 honden) – waneer u
op zoek bent naar een sfeervollle jaarwisseling.


Dank
Wout”

 

Met oud en nieuw zaten we thuis op de bank met onze honden. Het vuurwerkverbod werd niet nageleefd noch gehandhaafd, maar dankzij Claudia de Breij lukte het ons toch nog om de sfeer erin te krijgen. Dat sfeervolle had Wout toch maar mooi goed gezien.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans