ADELINE X PHILIPS

Ik bakte nooit iets, maar door de Aifryer ineens wel 

 

Mijn leven bestaat uit twee kampen in de keuken. Je bent óf team gek-op-hartig óf team bakt-zoete-broodjes. Ik hoor bij dat eerste team.

 

 

Ik kan uuuuren in de keuken staan om snufjes specerijen door een stoof te roeren, maar bakken is niet mijn ding. Tot ik een Philips Aifryer aanschafte. 

 

Na zoeteaardappelfrietjes, kaasbitterballen en een hemelse shakshuka zag ik ineens dat het best makkelijk zoet bakken was in de Airfryer. Wat zeg ik? Eigenlijk kon er niets misgaan. Je moet weten dat ik (34 jaar en een koophuis) zelfs nog nooit een bananenbrood heb gemaakt, dus het was een struikelblok om toe te geven dat ik het wilde. De verleiding was me te groot, ik moest bakken in mijn Philips Airfryer. Het resultaat was groter dan een succes, het was in één dag op. 

 

Hier het recept voor een bananenbrood uit de Airfryer, use it wisely. 

 

Wat je nodig hebt: 

  • 70 gram boter
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el keukenstroop
  • 1 ei
  • 3 bananen
  • 125 gram volkorenspeltmeel
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Een mespunt zout

 

Hoe je het maakt: 

1. Vet het bakaccessoire in.

2. Klop met een mixer de boter en de suiker gedurende 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor, voeg het ei toe en klop nog 3 minuten.

3. Prak 2 bananen. Zeef het meel. Spatel de geprakte banaan, de kaneel, het meel, de bakpoeder en het zout er luchtig doorheen. Schep alles in het ingevette bakaccessoire.

4. Garneer met de derde banaan de bovenkant zodat deze er mooi in bakt.

5. Bak het bananenbrood in de Airfryer op 160 graden in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.

6. Controleer het baksel met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar.

7. Laat het bananenbrood 20 minuten afkoelen in het bakaccessoire en maak vervolgens los.

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.
 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans