Eerste pinksterdag is ook een Windag

 

Deze eerste pinksterdag is druilerig en koud, terwijl ik juist zin had in een tropisch briesje. Maar daar heb ik iets op gevonden.

 

 

Je zou er toch stikchagrijnig van worden. Al dagen hoop ik op een warm zonnetje, maar helaas zien de weersverwachtingen er ook voor de komende dagen belabberd uit. Nat, natter, natst. Niks aan te doen, maar dan maak ik het binnen toch tropisch?

 

Verwarming een graadje hoger, een salsamuziekje aan en ik schenk mezelf een lekker zomers drankje in. Omdat het Pinksteren is maak ik een mocktail met een van de Kombucha’s van The GUTsy Captain. Dat is een verfrissend alcoholvrij drankje bomvol smaak. Een kombucha is oorspronkelijk gemaakt van groene thee, suiker en een levende startercultuur zoals dat heet. Daarmee wordt het gefermenteerd en zo krijg je een heel bijzondere smaak.

 

De kombucha’s van The GUTsy Captain worden tot op de dag van vandaag handgemaakt volgens het originele Aziatische recept, met alleen de beste natuurlijke ingrediënten in lekkere variaties zoals Ginger & Lemon, Raspberry, Pineapple & Peach, Pomegranate, Passionfruit en Coconut.

 

 

Daar kun je wel een lekkere mocktail van maken. Wat dacht je van een Fancy Pancy of een RA-RA-Raspberry? Je mixt alle benodigde ingrediënten in een cocktailshaker, schenkt het in een koud glas en serveert het met vers tropisch fruit. Tuurlijk drink ik het uit een mooi glas met zo’n felgekleurd papieren parapluutje. Ik voel de zon al op mijn huid. Oooh, heerlijk. Niets meer aan doen. Mij krijgen ze niet gek met die buien.

 

Ook zin in zo’n overheerlijk alcoholvrij tropisch drankje? Dan bof je want ik mag vier pakketten van The GUTsy Captain Kombucha inclusief recepten voor overheerlijke mocktails weggeven. Laat onder dit Facebookbericht weten waarom jij wil winnen of stuur me een mailtje op winnen@franska.nl.

 

Cheers!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit