House of Gucci is eindelijk te zien

We hebben drie jaar op Lady Gaga moeten wachten om haar opnieuw in een film te zien en anything Gucci will suit our appetite.

 

 

Tel daar een onvermijdelijke lockdown bij op en je wilt nu naar de bioscoop rennen om House of Gucci op te slurpen. Dat kan vanaf gisteren. Om in de stemming te komen serveer ik vast wat heerlijke House of Gucci-feitjes uit.

 

1. Deze locatie aan het Comomeer is te huur
Een van de mooiste locaties van House of Gucci is Villa Balbiano, aan de westkant van het Comomeer. Interieur is net zo indrukwekkend als exterieur met allerlei historische pieces. Je kunt het via Airbnb huren voor duizend euro per nacht, maar er is ruimte genoeg, dus ideetje voor een vriendinnenweekend?

 

2. Lady Gaga heeft acht maanden met een Italiaans accent gesproken
Ze wilde zo graag verdieping geven aan haar personage Patrizia Reggiani, de vrouw die opdracht gaf om haar ex-man Maurizio Gucci te vermoorden, dat ze ook een perfect Italiaans accent wilde hebben. Ze oefende met een Italiaanse vriendin (en ze is zelf natuurlijk ook van Italiaanse komaf) en heeft acht maanden gesproken met een Italiaans accent. Als ze haar moeder belde, haar oma, haar belastingadviseur; altijd. Ik hoop voor haar dat ze het af kan leren want de reacties zijn niet onverdeeld positief.

 

3. Jared Leto moest zesenhalf uur in de make-up
De toch best bijzonder uitziende Jared Leto moest een stuk minder aantrekkelijk (en een stuk dikker) gemaakt worden voor zijn rol van Paolo Gucci, de zoon van Gucci-man Aldo Gucci. Hij zat elke opnamedag zesenhalf uur in de make-up en had ook een uur nodig om alles er weer vanaf te krijgen. ‘Je krijgt er aambeien van, zo lang duurt het,’ vertelt hij aan Eva Jinek. Waarschijnlijk was dit zijn promotie-interview nummer 431…

 

4. Lady Gaga en Salma Hayek in een modderbad
Sowieso opmerkelijk dat Salma Hayek aan deze film meewerkt, want haar man is François-Henri Pinault, oftewel de baas van luxeconcern Kering, waaronder Gucci valt. Want de familie Gucci zelf was namelijk niet zo ‘geporteerd’ van de film.

 

Afijn, maar in de film speelt Hayek een vriendin van Reggiani en daarom zitten de twee samen in een modderbad. Nou ja, echt waarom weet ik niet, omdat dat is wat vriendinnen doen? Afijn. Maar Salma vertelt er hilarisch over. Ze probeerde haar ‘fat ass’ boven de modder te laten bungelen, maar daardoor schudden haar grote borsten weer enorm, vond ze zelf. Het zal vast reuze zijn meegevallen, maar geestig en vermakelijk was het.

 

5. Sterrencast
Lady Gaga, Jared Leto, Salma Hayek, Jeremy Irons en Al Pacino; allemaal zijn ze ondergedompeld in het leven van de familie Gucci.

 

Sommigen zijn lovend, anderen vinden de film voer voor de Razzies, maar één ding is zeker: de paardenbitjes en loafers zullen de komende weken niet aan te slepen zijn, want de kleding is zo hebberigmakend mooi dat Gucci weer stevig in het zadel zit.

 

Beeld: Universal

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach