Hou je van zingen, dan wil je ‘Voices of Fire’ niet missen

 

Van zingen word je blij. Van zingen in een koor word je nog blijer. Maar omdat dat nu niet kan, wil je dit niet missen.

 

 

Wij Nederlanders houden van zingen in een koor. We zijn er ook hartstikke goed in want we winnen de ene na de andere (internationale) prijs. Er zijn zelfs meer Nederlanders lid van een koor dan van een voetbalclub. Balen dat je nu niet gezellig samen in koorverband kan zingen. Men is bang voor superspreaders van het coronavirus die andere leden besmetten. Zingen met een mondkapje gaat niet, en met zingen verspreid je veel druppeltjes. Het wordt daarom ernstig ontraden om samen te zingen. Ongezellig hoor.

 

Iemand die ook erg van koorzang houdt is de man achter de wereldhit Happy. (Dat zingt ook zo lekker mee!) Pharell Williams kwam op het idee om samen met zijn oom, bisschop Ezekiel Williams, een nieuw multicultureel gospelkoor op te richten met fantastische stemmen van gewone Amerikanen, en daar een serie op Netflix van te maken: Voices of Fire.

 


 

Dit is niet zomaar de zoveelste talentenjacht, het is zoveel leuker om naar te kijken. Veel deelnemers die auditie doen hebben ook een bijzonder verhaal. Zoals die man die na een auto-ongeluk totaal verlamd raakte en alles opnieuw moest leren. Of dat meisje met straatvrees, dat zo rustig werd van zingen. Van de jury krijgen ze maar één kans om te vlammen en, oh My Lord, wat zijn die stemmen niet normaal mooi.

 

Of ze een plekje verdienen in Voices of Fire moet je zelf maar beoordelen. Ik waarschuw je wel even: je gaat vanzelf meezingen en keihard genieten!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit